Nejste přihlášen/a.
Pod karburátorom v nádrži je sitko,toto všetko je dokopy zmontované a musíte to rozobrať,aby ste sa k tomu dostali.Podľa výrobného čísla si môžete nájsť katalog dielov na váš motor.Najskôr by som doporučil vymeniť tú sviečku,oná nemusí dávať dobrú iskru ak je teplá. briggsandstratton.com/...
Ahoj, já bych to tipoval na špatnou membránu v karburátoru, jestli houpou otáčky a motor nemá výkon, kvůli špatné nebo možná natržené membráně motor nedostává stálý dostatečný příkon paliva a regulátor se tyto výkyvy snaží vyrovnávat. Dokonce se mi stalo, že mi jsem si to naopak nasadil, musí jít nejdříve těsnění a potom membrána, ale jestli jste to nerozdělával, tak to tím není. Ale ten karborátor bych minimálně vyčistil a ta membrána je otázka pár korun. Na tomto jednoduchém motoru se nemá co pokazit, mám ho na obou sekačkách a na té jedné šlape už 10 let. Holt v jednoduchosti je síla
tak ať sekačka jede
Z vlastní zkušenosti s tímto motorem bych nejdříve vyzkoušel úplně jednoduchou věc, i přesto, že jste psal, že vzduchový filtr jste čistil. Než nastarujete, vyjměte celou vložku vzduch. filtru a potom normálně nastarujte. Hodně často se stane, že motor běží normálně a neklesá z otáček. Příčinou bývá opravdu jen vložka filtru,která bývá vnitřně zanesená. Nevím, jestli jste ji čistil suchou cestou nebo mokrou, to znamená vymytím v benzínu a vysušením. I po tomto vyčistění bývá odpor vložky příliš velký a stává se to hlavně z důvodu vysoké hladiny oleje a nebo nevhodným nakloněním sekačky a následným natečením oleje do vložky.Z vlasní zkušenosti mohu říci, že ani opakované vymytí nepomůže-pouze nový filtr. Tímto vyloučíte tuto příčinu, která bývá nejčastější.Dále zkontrolujte hladinu oleje. Vyčistěte svíčku mosazným drátěným kartáčem a vyzkoušejte. Další příčinou může být i znečistěné sítko v nádrži, ale nebývá moc časté. Co se týče membrány (pokud by nic předtím nepomohlo), doporučuji servis a výměnu, pokud nemáte dost zkušeností dělat sám. Možné je i to, že jste náhodou chytil velký kamen (trubku v zemi ap.) a i přes střižení nýtů nepatrně háže klikový hřídel, což způsobuje kolísání otáček, ale na druhou stranu se projevuje i vibracemi, což byste poznal a cítil. Vyzkoušejte a dejte vědět. DRŽÍM PALCE.
Vím že je to stará otázka,ale napíšu co pomohlo mě na problémy s tímhle motorem,taky mám sekačku vybavenou motorem Briggs and stratton 35 SE. Svíčka problém houpání otáček u mě teda hlavně za studena nevyřešila. Filtr taky ne,ten jsem koupil nový. Je to membrána karburátoru a celkově jeho čistota a ještě taky musí být přesně vyladěná délka tý reakční pružinky. Po tom co jsem vyměnil membránu a seřidil pružinku,motor chytne na první škubnutí a jenom si přede,žádný houpání otáček jak za tepla tak za studena.
Jinak ještě postřeh,výborná svíčka kterou používám jak v křovinořezu tak v sekačce je tato
Jaký je to typ ti neřeknu,v karburátorech se moc neorientuju,ale když jej rozpůlíš tak je tam klasika klingeritové těsnění a pod tím pružná membrána na kterou dosedá v jednom místě malinká pružinka. Prodává se to jako sada
Fik - souhlasím s dovětkem, že i ve vedrech, kdy křovinákerm sekám přerostlý porost, tak tato svíčka také nevydrží a jede na poloviční "provoz. Bohužel musím dodat, že má pouze prestávku, když doplňuji každých 50 minut nádrž H 345 RX se zeleným H olejem, normálně jede jak SAX.., takže dostává záhul..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.