Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkusenosti s auty dovozenymi z Italie

Od: milata odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chci si koupit auto dovezené z Itálie. Dle stavu vypadá na poctivy počet km. Nechci tady řešit vůz atd, ale jestli stále platí ze Italové kaslou na údržbu a auta z Itálie se rozpadají atd...nebo to jsou povidacky a je to vylozene kus od kusu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nelze to zevšeobecňovat. Jednak pracuji pro italskou firmu a tudíž často do Itálie jezdím a rozhodně bych netvrdil, že se Italové o auta nestarají. Spíše naopak - nešťourají se v tom sami, ale prostě dají auto do servisu. Pravidelný servis je tam běžný. Takže po těchto zkušenostech jsem neváhal a když mi švagr - Ital - nabídl své služební Mondeo, bez obav jsem, jej koupil. Bylo to velmi dobré auto - bohužel skončilo totálkou, protože si jeden pražský kovboj vyložil dát přednost spíše jako ,,vzít si přednost´´. Ale manželka, která jej řídila z něj vystoupila nezraněná.

Je ale pravda, že to píšu o severní Itálii, situace v jižní Itálii je poněkud horší !

hodnocení

0x

Pokud nekupujete nějaké alfy romeo, tuning nebo silné motory (myslím RS apod), pak není potíž. Počítá se s mírnými deformacemi předních a zadních nárazníků od parkování. Ale i v Itálii se může najít vůz od soli...

doplněno 03.06.15 21:17:

Ojetina - je úplně jedno, kde vůz jezdil... kupujete ojeté, musíte prolést od ventilku po anténu. Pokud vozům nerozumíte, vemte kamaráda nebo nejlépe servisáka, kterému důvěřujete... litr do jeho kapsy za den mimo práci se vám pak vyplatí.

milata
hodnocení

Díky za odpovědi. No uvidim. Kdybych auto neměl kupovat kvůli jedné pochybnosti tak bych musel jediné koupit nove. :D

hodnocení

0x

Před 7 lety jsem přes bazar koupil 13 let starého Jeepa, vyrobeného v Itálii. Karoserie i lak byly jak nové, nenašel jsem nejmenší poškození, stav motoru odpovídal dle tachometru ujetým 1/4 milionu km. Najezdil jsem s tím už dalších 100000 km. Na karoserii jsou už sice drobné šrámy z terénu (zrovna moc to nešetřím), na jednom prahu se objevila bodová koroze a auto už vyžaduje zvýšenou péči, ale vzhledem ke stáří auta (20 let) a mém zacházení je to víc, než v pohodě. *palec* Takže nevím, jak je to s jinými značkami a s novějšími auty, ale já si ztěžovat nemůžu.

fakus*
hodnocení

0x

Taky mám Xsaru Picasso s Itálie. V TP jsem první majitel v ČR. Značková prodejna mě ochotně prověřila VIN a ujeté km. Všechno O.K. Technickou jsem prošel v pořádku a jezdím už 3. rok bez poruchy. Neměl bych obavy koupit auto z Itálie. To bych si spíš rozmýšlel kupovat auto z Polska. To co jsem viděl v Berlíně v autobazaru, nejhorší auta co tam byly tak PL. Velice zachovalé jsou auta Německo, Belgie,Lux., taky záleží kdo s tím jezdí a jak. Mě se podařilo koupit auto které vlastnili italští důchodci, takže velice zachovalé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]