Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řeším už nějakou dobu jednu zapeklytou věc. Vůz mi táhne k pravé straně. Po zimě byly kontrolovány tlumiče jejich účinost je ok. Bylo měněno horní uložení za nové, udělaná geometrie po přezutí na letní( táhnutí se projevovalo i se zimní pneu), dle rad mi bylo řečeno, že bude zatuhlá brzda, brzdy kontrolovaný a vše ok pro jistotu i promazány. Kola vyvážený pneu seč sjíždí dle mého názoru rovnoměrně. Silentbloky vypadaj taky v pořádku, nikde nezjištěna žádná velká vůle. Už nevím na co se zaměřit ještě mi bylo doporučeno prohodit pneu levá za pravou a zadek+ předek.
Zjištění, že když sjíždím ze silnice na autobusouvou zastávku která je z kostek tak mi to výrázně stáhne k pravý straně .
Napadlo mě ještě něco s řízením třeba? Děkuji za každý poznatek či radu
Geometrie byla seřízena hned po přezutí na letní pneu a právě i po seřízení to táhlo k jedné straně. Tudíž se začalo řešit i další věci co by to mohlo způsobovat. Pneu mě napadlo s kamarádem též, ale je divné, že auto táhne lehce do rpava i se zimní pneu proto sem to prvotně přisuzoval k špatné GEO. Po přezutí mi kamarád automechanik, ale upozornoval na to, že jedna pneu zimní je sjetější než zybtek, ale to bude mou blbostí, že sem jezdil se špatnou geo o kteríé sem věděl.
Proto sem přisuzobval táhnutí GEO, ale teď na letních to dělá též, ale nepozoruji výrazné sjíždění pneu. Ještě jedna věc letní pneu nejsou nové jsouá kupované minulé léto se vzorkem kolem 5mm, rozměr je 205/50 r16.
Na rovném povrchu mi to táhne lehce do prava též, ale né tak znatelně, v jednom servisu na tuto otázku mi bylo řečeno, že to je běžný jev kvuli spádu silnice atd. Jenže proč předchozí auto tuhle problematiku nemělo?
Též mi příjde, že auto se chová více nestabilněji než předtím na nerovnostech při vyšší rychlosti. Bohužel ale nevím zda to není jen pocit, jelikož když sem auto kdysi kupoval byl na něm sportovní podovzek a stím sem dlouho jezdil a drželo to jak " blízen" pak sem se rozhodl, že v Německu to tak mohl majitel mít, ale na naše cesty to není a dal sem originální podvozek, ale to je trošku od tématu.
A co tak chybná oprava po těžší havárii? Třeba můj otec měl geometrii ok, ale několik let řešil sjíždění pneu ... problém byl v rámu motoru, který byl hnutý o pár cm po nehodě a špatné opravě u "nehavarovaného vozidla z DE". Zjištěno až v aut.servise.
Mnoho možností.
Špatná, nebo špatně udělaná geometrie. Měl jsem udělanou geometrii, ale špatně.
Špatně sjeté pneumatiky, zkuste přehodil levé a pravé kolo. (neřeště směrovost pneumatik)
Křivá silnice, boční vítr, podhuštěné pneu na jedné straně,
Zkuste na prázdné silnici jen delší kus vlevo, bez pohybu volantu.
Pokud nic nezjistíte, musíte do servisu, kde to zjistí oni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.