Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, chci se zeptat, jeslti je možné, vyměnit tažné zařízení na autě, bez následných problémů technické kontroly atp...
Jedná se o to, že mám v TP zapsáno tažné zař., ale je odnímatelné. Já vzhledem k tomu, že přívěs táhnu často, ho nechci pořád sunadávat a nasazovat, jak nařizuje vyhláška. Můžu si teda přehodit tažné ze stejného auta se stejnými parametry, akorát bude napevno? Nebudu mít potom někde problémy na technické?
Poud vím tak v TP je zapsáno pouze typ spoj. zařízení tj A50-X nebo tak nějak. O tom jeslti je demontovatelné nebo ne, tam není ani písmenko. Nebo se pletu?
Ještě jednou pripomínám, že obě zařízení jsou schváleny pro daný typ vozidla. jediný rozdíl je v té demontáži a pevné konstrukci...
3x
0x
Já vím. To právě řeším
... Já právě tažné sundávat musím. Mám ho demontovatelné bez použití nářadí. Už mi to ale vadí. Někdy nezapadne jak má hned napoprvé a už mě nebaví se s tím věčně "drbat". Chci ho přehodit za pevné/odnímatelné s pomocí nářadí, abych ho nemusel sundávat... Nebude to však tak snadné, neboď v TP mám uveden i typ...
To mi docela nahrává mám podobný případ. V TP vozidla rv.2004 mám v kolonce spojovací zařízení zapsáno "A50 X" v kolonce DALŠÍ ZÁZNAMY není nic a na vozidle žádné tažné zařízení namontované není. Nechám si namontovat jiné bez papírů a tvářit se jako by tam bylo odjakživa. Co vi nato? Zjistí to?
Záleží na tom, co přesně je tam napsáno. Ve firmě máme dodávku a tam taky žádné tažné není, ale v TP je napsáno, že přívěs je možný zapojit 2000kg a spoj zařízení je A50-x nebo tak nějak. Kdybych ho tam ale chtěl doinstalovat, myslím že bych musel nechat dopsat ten typ...
Už jsem několikrát četl, že když se z vozidla demontuje, musí se odepsat z TP, takže to tam bude asi jenom jako předschváleno a tažné se tam musí dopsat. Bez zápisu se asi PČR podaří ukecat ale co na to na STK...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.