Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mohl by mi někdo poradit? Na autě jsem dělal koplet brzdy po smontování mi to začlo kopat do brzdového pedálu, tak jsem jsem vše znovu rozdělal ,přední kotouče a destičky jsou O.K . Na zadku mi to neustále kope i když jsem i nechal vyměnit bubny za jiné .Stav kopání neustále přetrvává. Děkuji za rady
Malinký dotaz ! Jak jste poznal že to kope na zadku? Nedělá to áhodou ABS?
doplněno 02.06.15 21:18:Protože píšete ,že jste dělal brzdy tak předpokládám že jste také vše vyčistil manazal co má být máznuté-pístky chodí líp než před,destičky ve třmenu a pakny v budnu také.Neměnil jste také hadičky?
Pokud je to tak jak myslím-ABS-tak tím že je vše OK a chodí to lépe-více cítíte zásah ABS!Ten jste možná předtím nevnímal nebo při opravě se trochu hnulo čidloa proto třeba chodí?Jaký rok výroby je?U PSA do cca 2000? nemuselo být nutné na výmaz chab ŘJ diag a resetovala se odpojením AKB na cca30minut.(závady v paměti ,nikoliv nastavení )
doplněno 03.06.15 20:50:P-306 , RV 99 a bez ABS?To ji někdo odstranil?
a co tak zajet na STK a požádat o kontrolu - u nás je "příprava na STK" za 300,- tuším... Tam ty brzdy jistě odhalí - pokud je to špatně.
doplněno 03.06.15 08:40:Tak víte, kde je problém - je to zadní pravá strana. Zajedete do servisu a řeknete:
- Zadní pravá strana je špatná - rozdělejte mi to komplet a spravte.
- nebo druhá levnější varianta - opravíte si zase sám a zase to bude kopat a ... možná se vám blokne kolo někde v zatáčce plné aut...
Vrať starý buben, ale do stejné pozice jako byl před demontáží brzd, tj. pokud kope = otočit o 180°
Buben se obrzdí podle původní montáže a když se nevrátí do stejné pozice jako byl tak se rozhodí souosost a začne to kopat - šmajdá funkční (brzdicí) plocha na bubnu oproti obložení...
Pokud kope i nový buben tak šmajdá náboj = nečistoty, nepřesnost z výroby, špatně nalisované ložisko... Změřit hodinkama který díl hází...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.