Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HONDA cIVIC

Od: radusacek odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,zakoupil jsem os.automobil Honda Civic Aero combi motor diesel 2,0TD a mám otázku. Auto je staré 12let,najeto má 170tisíc a chci se zeptat,mám.li do nafty ještě lít Vif,abych zabránil karbonu na turbu. Jak mám chránit turbo před usazeninami,dÍKY ZA ODPOVĚD

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sledovat pravidelne vymeny oleja.Oblukom by som sa vyhol long-life...Zavisi na aky interval su nastavene vymeny oleja.A potom zavisi aj ake dlhe trasy sa budu autom robit.VIF bude nanic ak sa bude autom brnkat okolo komina.

asd1
hodnocení

0x

VIF motoru neuškodí, finančně neproděláte - s VIF jsem měl všech dieselech menší spotřebu, podle motoru o ca 0,2 až 1 L/100km = jednoznačně doporučuju.

Turbo - hlavně stylem jízdy, občas vyhnat pavouky z výfuku - dobře prohřátý motor (20 minut jízdy) a velký výkon + vyšší otáčky po delší dobu, ideál je dlouhý táhlý kopec.

Jinak turbo klasika, výkon chtít po motoru až po ohřátí, po dojetí nechat turbo dochladit na volnoběh - dojíždět zvolna nebo po dojetí nechat vrčet aspoň půl minuty na volnoběh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]