Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se mám zachovat,co mě asi čeká?Jde o RZ

Od: kondor* odpovědí: 7 změna:

Dal jsem RZ,asi 2,5 roku,do depozitu.Auto jsem rozprodal na náhradní díly.Co mě asi čeká?Na DI se zeptat už neodvažuji a na internetu jsem nic kloudného nenašel.Jak dlouho mohou být RZ v depozitu,i na neurčito? V případě že ne,co potom když už auto nemám!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
ze zákona máte povinnost do konce roku 2015 u auto, jehož RZ jsou uložené v "depozitu"(auto je dočasně odhlášeno) ohlásit na místně příslušném odboru dopravy (evidenci vozidel), kde je vozidlo uloženo a jak je využíváno. Podáte ohlášku, zaplatíte 50,-Kč poplatek a vaše oznámení vám bude zapsáno do velkého TP.
Pokud toto ohlášení neprovedete, opět ze zákona takové auto automaticky po 1.1.2016 zanikne (bude trvale zrušeno). Sice tam je možnost pokuty až 50.000,-Kč za nesplnění povinnosti, ale v mediích už úřady uváděly, že pokuty ukládat nebudou a ve výsledku se tak jedná o jednu z možností, jak auto nechat zaniknout (trvale zrušit) bez nutnosti prokazovat ekolikvidaci.
Další info najdete v zákoně zakonyprolidi.cz/...

kondor*
hodnocení

Moc děkuji ! Kondor.

hodnocení

2x

Kondror,

2,5 roku jste to neřešil, tak to neřeště dále. Já mám taky značky v depozitu a nic nedělám ani nehodlám dělat.

Nic Vám nehrozí.

kondor*
hodnocení

Děkuji za radu.tak se zachovám.

mzxy*
hodnocení

1x

Jednou u Vás zazvoní komise České inspekce životního prostředí, poté co volby u nás vyhrají ekoteroristé typu Martina Bursíka a jeho Strany Zelených. Budou se ptát, co jste udělal s autem.

Hrozí Vám půlmiliomová pokuta za porušení zákona o odpadech a narušení ekologické rovnováhy.Pokud nazaplatíte ihned, tak pochopitelně čekejte okamžitou exekuci.

Ze strany DI VB nehrozí nic.

sebrle
hodnocení

0x

Pokud do 30.6.nebudete reagovat,úřad automaticky auto vyřadí z registru,bez postihu. Auto 1.7. nebude úředně existovat.

sebrle, spletl jste se v polopřevodu. Ten bude v polovině roku vyřazen, nikoliv depozit..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]