Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepsání a jiný kraj

Od: majkykimberly odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Měl bych dotaz. Koupila jsem vůz v Karlovarském kraji já jsem z Brna Čili automobil má spz Karlovarskou nyní auto chci poslat na STK a potřebuji přepsat. Problém je že s původním majitelem je těžší domluva ale prý potřebuji smlouvu že se vozidla vzdává kvůli administrativě. Mám malej techničák a velký. Jak mám udělat abych šel bez problému na přepis a na stk kde dostanu novou nálepku? Musí být smlouva opravdu jeho když je z jiného kraje? Nebo jaký je postup. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

2x

záleží na tom, kdo je k vozidlu registrován jako vlastntík shodný s provozovatelem, bez ohledu na to, jaké má auto zančky a ve kterém kraji bylo zakoupeno

1.) pokud není k autu registrován nikdo ( polopřevod), evidenční úkon se dokončí podle starého zákona, tedy v míste trvalého pobytu nového provozovatele, po předložení obou dokladů k vozidlu, evidenční kontroly ne starší 14 dnů, zelené karty a dokladu totžnosti, vozidlo musí mít platnou technickou prohlídku, značky se nemění. Tato ustaniovení plvodního zákona platí do 30.06.2015 a vztahují se na auta v polpřevodu.

2.) pokud je k vozidlu někdo registrován ( je uveden v hlavní kolonce TP jako vlastník shodný s provozovatelem), změna vlastníika se zapisuje na úřadu, místně příslušném podle místa trvalého pobytu tohoto provozovatele, a to podle novelizovaného zákona , tedy žádost podávají starý a nový vlastník, k žádosti se přikládají oba doklady k vozidlu, evidenční kontrola ne starší 14 dnů, zelená karta a dokaldy totožnosti, značky se nevyměňují novelizovaný záíkon nevyžaduje aby mělo vozidlo platnou technickou prohlídku

3.)podle toho co píšete jke vozidlo v polopřevodu, pak je v malém TP uveden někdeo jiný než je uvedeno v posledním záznamu v TP ( v mezikolonce - vozidlo převedeno - odhlášeno na). Pak platí bod číslo 1, a pokud máte vše co jsem v tomto bodu uvedl, nepotřebujete žádná další ptrohlášení, čestná prohlášení ani smlouvy, protže to zákon nikid ynevyžadoval ani nevyžaduje.

Pokud pochybujete o tom, co jsem napsal, zvedněte telefon, zavolejte na své registrační místo a zeptejte se...

Nebo tam s dokaldy zajděte...Vozidlo v polppřevodu je nuitné doregistrovatz do 30.06.2015, jiak podle zýákona ZANIKNE a zůtsne vám jen soubor náhradniích dílů s neplatnými doklady a spz

layborr*
hodnocení

0x

1. Pokud je vůz v polopřevodu z lonského roku dotáhnete převod v Brně .

2. Pokud není v polopřevodu ,

registrujete v místě posledního majitele ,

žádnou smlouvu nepotřebujete ,

potřebujete jít na registr přímo s majitelem nebo s jeho Ověřenou plou mocí ,

k registraci potřebujete Evidenční kontrolu (jestli děláte STK je evidenčka součástí ) a zelenou kartu .

doplněno 31.05.15 21:22: mzxy - píšeš - tedy žádost podávají starý a nový vlastník , se vtom ztrácíš ne?Stačí jeden nebo druhý s ov.plnou mocí .
mzxy*

LEJBR

sám se ztrácíš, protože to může být i třetí osoba, s plnou mocí od obou dvou...takže stačí třetí...

Navíc lze kombinovat písemné / osobní / podání podání s elektronickým, dokonce i samotnou žádost lze zkonvertovat např, na czechpointu a zaslat v elektonické podobě...i přímo na samotné žádosti může být u podpisů ověřovací doložka

LEJBR klidně se o tom můžeš rozepsat, pokud tomu alespon trochu rozumíš

layborrr

mzxy - napřed napíšeš že žádost podávají oba ,

po upozornění napíšeš že třetí osoba (vše je pravda ) ale

napřed srovnej myšlenky a pak něco piš ,

z první odpovědi by chudák tazatel mohl být nervozní .

mzxy*

LEJBR, pokud žádost podává starý a nový vlastník, tak jí podávají oba

OBA jí podávají i v případě zastoupení za základě plné moci, kdybys uměl počítat, starý + nový vlastník - OBA

navíc jsi vůbec nepochopil institut plné moci, pokud LEJBR zmocní NOVÁKA, aby jeho jménem jednal, tak žádost podává LEJBR, uveden v ní je LEJBR...ne NOVÁK...Vím že ty to chápeš jinak...má jí v ruce NOVÁK a pravou rukou ji "podává" babce u přepážky...ale ve skuteřnosti je to jinak...zkus trochu přemýslet, než sem napíšeš další hloupost

Napiš mi na kterém uřadu pracuješ, přijedu te zdarma proškolit

buss
hodnocení

0x

Kupní smlouva není povinná písemně. Buď půjdete na úřad prodejce oba, nebo vám dá prodejce ověřenou plnou moc a přeregistrujete si na sebe. EK (STK) si zařiďte sám. Mít ZK, je fuk, na koho bude. Pokud chcete RZ kraje, tak si je vyzvednout pak na svém místně příslušném úřadě. Proč jste postupoval jinak? Vizte § 8 56tky.

sebrle
hodnocení

0x

Na převod nebudu reagovat,před měsícem jsem si tím prošel (na plnou moc),ale RZ(SPZ) nelze bezdůvodně měnit(tak mi bylo řečeno na dopravním úřadu),mám Hradeckou a jsu z Brněnska.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]