Nejste přihlášen/a.
Našel jsem na Internetu nabídku na zakoupení těchto pneumatik :
TORQUE TQ022 215/60R16 99H
Napsal jsem dotaz na prodejce, aby mi sdělil datum výroby těchto pneu. Prodejce mi sdělil, že výrobce pneumatik jim nemůže zaručit, že tyto pneu budou opatřeny kódem DOT, z kterého se tento údaj dá vyčíst. Mám tyto poměrně levné nové zimní gumy zakoupit? Dodávám, že v zimě nejezdím rychle a nejsem moc naložený.
Ono samotne datum vyroby nic neznamena. Jeden renomovany vyrobce nam potvrdil, ze pri spravnem skladovani je zivotnost mnohem delsi nez obecne uvadene 4 roky. Takze muzete mit pneu treba 5 let na sklade a budou ok (dalsich 4-5 let na aute vydrzi) a proti tomu rok stare a spatne skladovane a budou po case tvrde.
Nicmene osobne bych zvlaste u zimnich volil osvedcenejsi znacku.
není moc co reklamovat, možná mají vyšší hlučnost (to se nereklamuje), mají delší brzdnou dráhu a hůř drží stopu (to je také nevyreklamovatelné), protože to odpovídá zvolené ceně.
Distributor je asi tenhle: goodwheel.de/... ale výrobce jsem nenašel.
Blahopřeju, brzdná dráha je delší o jednu délku auta ve srovnání s běžnou kvalitou...až vám v zimě nečekaně vběhne pod auto prase nebo srna, skončí vedle Vás na sedačce spolujezdce...to v lepším případě...bohužel zraněná srna kolem sebe divoce kope...k těm gumám bych sio koupil ještě motohelmu...smajlík...
Pak bych ještě změřil hloubku vzorku, dnes jsou běžně k dostání NOVÉ pneu se vzorkem 6 mm , které jsou často také ZNAČKOVÉ...a o 3 stokoruny lacinější...tedy za pěkné peníze...nové ve stavu, v jakém jsou jiné staré pneu po 15 tis. km
A to se VYPLATÍ
Tak prosím jakou hloubku vzorku by podle Vás ty nové zimní gumy měly mít?
Jinak můžete mít perfektní pneu, ale když Vám vběhne do cesty srna při rychlosti Vašeho vozidla 90 km/h, tak Vám nejsou nic platné a srnu srazíte. Když to vím, že je brzdná dráha delší, tak s tím musím počítat a jezdit pomaleji a opatrněji :o))
A ještě dotaz : Jsou všechny 4 pneu totožné vzhledem k na pneu předepsaném směru otáčení?
nové zimní gumy musí mít minimálně 8mm vzorek, už jsem několikrát viděl na vlastní oči NOVÉ pneumatiky, jak zimní tak i letní, zakoupené na internetu, se vzorkem asi 6 - 6.5 mm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.