Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW Passat B5

Od: 1dablik1 odpovědí: 6 změna:

Mám VW Passat B5 1.8 20 V občas zakouří a ztrácí se olej co to může být za závadu?

doplněno 26.05.15 16:26:

Olej žere cca 0,5 L na 500 Km

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x

Zdravím, buď kroužky a nebo turbo, ta druhá možnost je horší, jak jej uženete, může nastat kolaps celého motoru. Kolapsem mysím to, že budou lítat ojnice i písty z motoru ven následkem přetočení. Pokud byste to chtěl nechat být, tak pokud by Vás to potkalo, tak klíčkem motor nezastavíte, je třeba razantně zasáhnout zařazením vyšší stupně a prudce pustit spojku (v této fázi motor jede na olej z motoru).

Kolik oleje mizí? Deci, litr nebo více a za jak dlouho?

1dablik1
hodnocení

Tak cca 0,5 L na 500 km

hodnocení

0x

Tak to je motor pred smrti.

trtr

Setkal jsem se s tím, že výrobce udává "normální" spotřebu oleje 1 litr na 1000 km, ale to je teda mazec, pokud je tomu i v tomto případě. Normální z mého pohledu to teda není.

hodnocení

0x

Zapečené kruhy ,špatná gufírka ventilů + pkd má turbo jak píší přede mnou?

Zkuste otvorem svíčky do každého válce stříknout trochu petroleje a nechat min 24 hodin působitkdyž dva dny nic se neděje pokud byli jen zapečené kroužky-petrolej by měl zapeční uvolnit a pak byste poznal zda-li je to lepší či nikoliv.Kolik kiláků by měl mít najeto?(B5 mi nic neříká mimo to že jde o nevím jakou generaci pašíka)

hodnocení

0x

vidim to na turbo koukni do hadic od turba a budeš vědět víc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]