Nejste přihlášen/a.
Kde si nechat v Brně vyměnit olej v motoru + filtr bez objednání a na počkání?
na olej jezdím na BestDrive, v Brně jsou určitě taky. Pokud není sezóna výměny pneumatik jde to většinou i bez objednání. Jsou to matlalové, ale vyměnit olej dokáží a hlavně si můžete přivézt svůj olej i filtr.
Možná hloupá otázka,ale jak zjístím jaký potřebuju typ oleje (5w-30, 5w-40,10w-40) Žádný manuál k autu nemám.
Ford fiesta, 1.3. 44kW, rok výroby 1997 , benzín
registrujte se fordclub.eu/... a získáte i super manuály ke svému vozu...
Typ oleje je podle vašich potřeb - jedná se o délku nájezdu a stáří na jednu výměnu...
fiesty v daném roce dělaly hranaté a kulaté - typ III a IV - máte kterou verzi?
doplněno 27.05.15 19:25: doplněno 27.05.15 22:28:opravdu záleží čistě jen na nájezdu za rok - pokud najedete méně než 5000km, stačí 10w nebo i 15w40 - je to o ceně za olej. Při nájezdu nad 10tis km je dobré mít 5w40 - plnou syntetiku.
Tak já nevím už hodinu projížím net a někde se dočítám že mám použít 5w30 a někde zase že 10w40...
To ste mi moc nepomohl. Najedu ročně cca 5-10 tisíc km
Rozhoduju se mezi 5w30 nebo 10w40 . Nemotejte mi hlavu z oleji 5w40, 15w40 ted už v tom mám úplný zmatek :D
Tak olej vyměněn
Byl sem v Brně ,kr.pole,Jaroslav Horák.
BTW: pro AU1 : To že pokud si koupíte olej i filtr u nich tak práce není tak úplně zdarma. Na faktuře sice práce napsaná není,ale mají předražený olej. Za 3,5litrů sem platil 670kč. Přitom normálně se prodává kanistr 5 litrů kolem 500kč
Takže to je pouze marketingový blábol aby nalákali zákazníky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.