Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo z Vás dával přídavný budík do auta na měření tlaku turba. Dočetl jsem se, že se má někde vyvrtat dírka nebo co. To je opravdu nutné? Já nechci do ničeho vrtat díry. Montáž by měla jít i pomocí jakéhosi T (téčka) který mi rozpojí hadičky abych je mohl vyvést k budíku. Měl by někdo podrobný popis? Dále by mě zajímalo případně zapojení budíku teploty oleje a voltmetru. Děkuji
Jedná se o Škoda Octavia 1.9 TDI 66 kW
Zdravím, poklud to nebude závodní speciál, nedával bych to tam, akorát to snižuje cenu vozu (pro běžného smrtelníka).
Tak volmetru stačí mínus někam na kostru vozu a plus natáhneš přes pojistku, která bude hned u přípoje ke zdroji třeba na + baterky.
Pozn.: Když tu pojistku dáš na opačný konec k budíku, tak celý drát bude nechráněn a při prodření izolace a šlusnutí o kovové části dojde ke zkratu a shoří, proto se pojistka dává k plusu baterky (co nejblíže, tedy + baterky, pak 4 - 20 cm drátu,pojistka stačí 5A nebo méně dle budíku a pak drát od pojistky až na budík). Mínus zase co bude nejblíže kovového u budíku, třeba za palubkou na skelet karoserie nebo šroubek u sedačky,atd...
Na olej se někdy volí výpustní zátka s redukcí na čidlo, ale je to pak nepohodlné a nebo se udělá tčko a do něj se dá tlakové čidlo a pak to tvoje na motoru.
Tlak turba vem z podtlakových tenkých hadiček a t-čko ti bude stačit třeba z akvarijních potřeb ve zverimexu - rozděluje vzduchování a nebo v autodílech tčko pro ostřikovač předního skla. To bude lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.