Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mazda vs rover

Od: patanc* odpovědí: 5 změna:

jsem začinající řidič, rozhoduju se mezi mazdou 323f BA a roverem 214 76kw. jsou to sice celkem rozdílná auta ale obě se mi líbí stejně...po koupi bych si chtěl namontovat lpg a na to by mě taky zajíimali vaše názory.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednk
hodnocení

0x

ber Mazdu, je dle mého názoru spolehlivější, díly levnější atd...a jezdí pěkně...LPG se vyplatí pokud budeš jezdit hodně a auto si necháš...za přestavbu zaplatíš relativně dost, tak kalkuluj...s LPG Tě čekají nejen prohlídky v STK ale i pravidelnéí revize zařízení na alt. pohon..atd...

toni*
hodnocení

0x

Měl jsem Mazdu tak není co řešit. Je to parádní jízda. S odpovědí na lpg se ztotožňuji, jen ještě dodávám, že vám to zabere půl kufru.

patanc*
hodnocení

měl jste ten stejnej model? zajímala by mě spotřeba

hodnocení

0x

323F BA forever. Jen malo aut je designove povedenejsich.

O rozdilech v kvalite se nema smysl bavit. Mazda, jako jeden z lepsich zastupcu proslule Japonske kvality, oproti Roveru, jako klasickem zastupci proslule Anglicke nekvality.

Pokud ovsem do Mazdy namontujete LPG, tak vam nezbyde v kufru skoro zadne misto - kdo by ale takhle hresil u takovehleho auta, ze.

Spotreba Mazdy zalezi na motorizaci. 1.5, 1.8, 2.0.

1.5 je dost malo, 1.8 dobra volba, 2.0 sestivalec je skoda, ze nema objem krapet vetsi.

Co se da 323F vytknout, ze pomerne malo sviti svetla. Holt funkcnost ustoupila designu.

Tak jako tak, pocitejte s nutnymi dalsimi naklady na jakekoliv auto, ktere je v prumeru 13 let stare...

automechanik
hodnocení

0x

Jsou to uz starsi auta a u tech nelze jen jednoduse aplikovat tabulkova srovnani podle TUV. Musite se rozhodnout podle toho na jaky kus zrovna narazite. Mazd 323 je v CR nekolikanasobne vic. Z toho plyne vetsi sance na pripadne nahradni dily z vrakoviste. A nahradni dily potrebovat budete v obou pripadech. Tim si budte jist. Take pocitejte s hodinovou taxou servisnich praci a s ochotou neznackovych servisu poustet se do takovychto modelu. Pokuste se sehnat nekoho, kdo se vyzna v autech po prakticke strance (ne teoretika) a pomuze vam s pruzkumem. Pokud narazite na zachovaly kus, spoctete si kolik budete muset vrazit do vymeny spotrebnich soucastek ( tlumice, brzdova oblozeni pripadne kotouce, remeny, spojka atd.) a pripoctete to k prodejni cene. A hlavne nespechejte. Rovnez bych na vasem miste tak nelpel na techto dvou znackach. To muzete pri koupi noveho, ale pri koupi vozu stareho deset a vice let hledte predevsim na stav konkretniho kusu + spolehlivost znacky + cena za servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]