POZOR na to. Málem jsem taky naletěl. Podívej se na stránku SOS. Osobně placení předem něčeho co nevidíš fyzicky nedoporučuju. Starý dobrý z ruky do ruky platí. Mám naprosto stejnou zkušenost jak se tam píše. Pár indicií mě varovalo a když jsem si přečetl že i jiným byl nabízen naprosto stejný postup, tak jsem
šel od toho. Taky si chci najít a koupit venku auto.Asi to udělám nakonec přes nějaký známý. Snad dostaneš varování včas. Prý je server autoscout24 i jiné zneužíván, oni sami za to asi nemůžou. Nabízí-li Ti někdo auto z anglie,s tím, že byl v německu, tam ho potřeboval k práci tak ho koupil, teď mu nevyhovuje volant vlevo tak ho prodává.Auto je v super kondici, on sám je naprosto důvěryhodný.Tak chce jistotu a volí platbu přes autoscout a zboží pošle,... bud DHL,nebo lodní dopravou..ty mění,.. mění i banky,ted používají Barclays Bank v Londýně. Pokud je ti to povědomé, pak je to podezřelé, že by bylo tolik stejných případů, a nebo že by jeden člověk koupil pro sebe tolik aut?
jsemosel?
Do přesně stejné obchodní transakce jsem se dostal dneska i já. Našel jsem si na "autoscout24.de" inzerát s autem VW Passat 1,9 TDI 4 motion za super cenu, starý cca 4 roky. Jenomže majitel musel odcestovat /bohužel/ z Německa do Anglie a auto slíbil zaslat dopravní společností na svoje náklady, i přes to, že cena za auto už sama o sobě byla dost nízká. Nějaký čas jsme spolu konverzovali pomocí e-mailu, i když už při tom mě mohlo napadnout, že kdyby pracoval několik let /minimálně po dobu stáří vozu, který koupil v Německu/, tak jsme museli docela plynně komunikovat v němčině, ale on psal pouze anglicky. Když jsem mu napsal německy, tak tomu vůbec nerozuměl a psal o něčem úplně jiném, než jsem psal já. Požadoval zálohu ve výši 50% ceny, zbytek, že dostanu informace od přepravní filmy. A že po dodání budu mít ještě 10 dnů na kontrolu vozu, a když se mi něco nebude líbit, přepravní firma odveze auto zase zpět /asi zase na jeho náklady?/. A člověk se bláhově domníval, že když jsem poctivý já, tak proč by zrovna neměli být taky ti druzí, že? S autem že jsou v Anglii problémy, protože má volant na druhé straně. A shodou okolností jsem si přečetl Vaši informaci a hned mi začalo všechno pěkně do sebe zapadat. Je to úplně stejný případ. Jediné, co mi bylo divné hned od začátku, že každý inzerát na který jsem odpověděl, hned brzy po mojí odpovědi z nabídky zmizel. Vím, že "atuscout24 za nic nemůže. Jsou jenom lidi a "lidi". To není ze západu konkurenční boj, to je špína, kterou se snaží najít "blbečky", kteří je budou svými iluzemi dobře živit. Snad jasem procitl včas, ještě jsem nikam nic neposlal. Bez Tvého ponaučení bych byl asi v pr... Díky
stejná pohádka
Také jsem si vyhlédl krásné auto za neuvěřitelnou cenu, jen mi bylo divné, že chybí telefon, jméno a adresa /jako u ostatních inzerátu!/, jen mail. Odpověděli jsme tedy a za chvilku stejná pohádka! /Stěhování do Anglie, levostrané řízení, proto se ho zbavuje se ztrátou, atd, atd/ Tak jsem kontroval, že v Londýně máme dobré přátele, kteří auto prohlédnou a na místě zaplatí, takže odpadá posílání peněz /pozor na Western Union - předají peníze bez možnosti vyhledání adresáta!/ a doprava auta, kterou sliboval ten dobrý muž zaplatit z ceny vozu! Mužete 3x hádat konec pohádky /Už žádná odpověď ALE POZOR! Musím se zastat Autoscoutu 24, v zápětí přišlo varování v Němčině, že přes kontrolu inzerátu se přesto stává, že se objeví takovéto nepoctivé inzeráty, abychom si dali pozor na evidentně nelogicky levná auta a nikdy neplatili NIC PŘEDEM! a řádně zkontrolovali VIN kod auta s techn. prukazem A pokud to nevíte, z VIN kodu se dá poznat počet ujetých km, zda bylo auto bouráno, atd. V servisu to zadají po počítače a nestačíte se divit! 9 z 10 aut má přetočený tachometr! Porovnejte km na autoscout a české bazary! A tak Vám všem /a sobě/ přeji šťastnou ruku při výběru vozu! PS. A prý je lepší koupit od puvodního majitele, neboť prý západní bazárníci "čarují" také! Že by se naučili od "východních bratru"
jsou.to.svine
Audi A3 2.0 TDI Sportback DPF S line Sportpaket plus, Kilometerstand: 22.660 km ,Erstzulassung: 05/2005 ,Kraftstoff: Diesel ,Leistung: 103 kW / 140 PS a samosrejme plna vybava vcetne navigace a kůže. Kdo by to nechtel za 3200Euro ze? Jediny problem je ten ze to auto asi vubec neexistuje. A jake bylo financovaní? samosrejmne pres lodni dopravu a spolecnost a vse na náklady prodejce (uz by si mohli vymyslet aspon neco jineho). Puvodne DJ z Nemecka, ale najednou se musel odstehovat do anglie a zase stejna pohadka: volant na spatne strane atd,atd. Skoda povýdat. Radej si kupne auto po znamosti, klidne ze zahranici, ale nikdy neplatne nic predem! jen z ruky do ruky. Preji hodne stesti pri koupi auta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.