Ahoj, koupil jsem auto, a prodávající chce zaslat oba techničáky, zelenou kartu na mě, evidenčku a plnou moc, aby mohl auto odhlásit a přihlásit na mě. Teď otázka, zda mám věřit, neznámému člověku a tohle mu vše poslat, nebo se radši projet cca 400 km a jet za ním? Protože co když mi dokumenty nevrátí? Jak dokážu, že jsem to auto třeba neukradl? A navíc bych s autem nemohl jezdit, že? Ještě podotýkám, že prodejce není majitelem auta, ale prý má od majitele plnou moc. doplněno 22.05.15 16:12: Ještě otázka: auto nejde odhlásit a přihlásit v místě trv. bydliště majitele - přihlášení se musí udělat v místě bydliště nového majitele, ne?
Pokud nekdo na uradu nahlasi ztratu maleho tp, tato informace bude automaticky zsdana do schengenskeho informacniho systemu a do poliicejniho systemu patrmv. Maly Tp bude timto momentem neplatny a v pripade silnicni kontroly se na to prijde, v cr pokud bude policista proverovat doklad, v zahranici je proveruji automaticky. Vite jske jsou sankce za jizdu bez dokladu?
Není to třeba - OTP je možné si ponechat a při přepise nahlásit jako ztracený - za poplatek 100,- vystaví nový. Přihlášení se děje na DI v místě bydliště prodejce.
A vy nemáte sepsanou Kupní smlouvu?Pkd ano,pak jednoduše dokážete kupní,že jste dané auto neukradl!Další-proč byste měl věřit cizí osobě?Doporučuji si tam raději zajet se všemi dokumenty,třeba vlakem pkd by to bylo levnější! Auto se přehlašuje-přeregistrovává na úřadu místně příslušném prodejci-tam kde je registrováno,tuším včera to tu popisoval jeden rádce proč to tak je i když to přímo stanoveno zákonem není! Jinak doklad se jmenují budto Technický průkaz-TP a k tomu kartička co se vozí v autě je ORV osvědčení o registraci a tuším u novějších již není TP ale registrační průkaz nebo jak se jmenuje a ORV!
doplněno 23.05.15 10:46:
Ne to opravdu pak nemůžete.Proto jsem Vám psal :"Doporučuji si tam raději zajet se všemi dokumenty.třeba..."Navíc pokud pošlete-nemáte záruku že to splní ,tzn přeregistruje a pošle doklady zpět!
milenak
Kupující smlouvu mám, ale když mu pošlu ORV, TP, a zelenou kartu, tak pak nemůžu přece jezdit autem, že ne? Musím počkat, až mi vše pošle zpět a ani pak se toho třeba nemusím dočkat...
Postupujte, jak se má: - dostavíte se oba dva na úřad, hotová EK, přepíše na vás a odjíždíte, vyřešíte si pojištění (doma změna RZ), najlepčíí - dostanete PM od prodejce a vyřešíte si vše sám, doma změna RZ, vhodné - dáte PM a co je třeba prodejci a možná to za vás vyřeší, nedoporučuji! Co jsou to dva techničáky? Jak často kupujete auto? Ještě otázka: auto nejde odhlásit a přihlásit v místě trv. bydliště majitele - přihlášení se musí udělat v místě bydliště nového majitele, ne? NE, nemáte pravdu. Neuvádíte, co s RZ. Podívejte se napřed do 56tky na § 8 (§ 5).
Kupní smlouva prý nahrazuje velký i malý TP (resp. ORV), pokud mu je pošlu, je to pravda? Ve smlouvě mám v ní uvedeno auto, SPZ, cenu, a číslo TP. Takže kdyby mě náhodou zastavili policajti a ukázal jim kupní smlouvu místo techničáku, tak nemůžou nic říct? doplněno 23.05.15 18:38:
?
buss
Gde berete takové ptákoviny? Vy máte řidičák? Pokud ano, vraťte ho, protože neznáte základní normu pro řidiče! Jak jste ho vůbec mohl dostat? Být policisou padám do mdlob.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.