Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě povinné ručení na jedno auto

Od: milenak odpovědí: 7 změna:
Ahoj, je možné mít sjednané dvě povinné ručení na jedno auto? Koupil jsem si totiž od chlápka auto, a má ho pojištěný a že to zatím nechá, nicméně já už bych si ho chtěl taky sjednat na sebe, tak jestli to nebude problém nebo něco, když pár dní bude mít auto dvojité ručení? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Problém to není, jen se zbytečně platí dvakrát... Určitě ho pojistěte - on může pojištění kdykoliv ukončit a zodpovědnost by byla vaše, v případě škody by jste platil ze svého...

jirkamatapat*
hodnocení

2x

Doplním Milana,v případě pojistné události nastane plnění jen z jedné pojistky bez ohledu na počet pojistek uzavřených na dané vozidlo.

hodnocení

1x

Milenak, ano, můžete mít vozidlo pojištno 2x. Žádný předpis to nezakazuje.

doplněno 25.05.15 15:45:

Jiří, správně!

sos*
hodnocení

0x

A jak proběhl převod? Při něm musíte mít auto pojištěné na sebe a pojišťovna automaticky to staré pojištění zruší.

Pojišťovna automaticky . . . . Pojišťovny přece nic nedělají automaticky a dokud člověk platí tak si pojišťovna hladí bříško. O všechno se musí žádat. A to nemluvim o pojišťovnách, které mají ve smlouvě háček že po vypovědi vrací peníze až od prvního. Každý započatý měsíc počítají celý i když člověk vypoví smlovu třeba v první týden.
Pojistit si auto na sebe i když to minulý majitel ještě nezrušil není problém. Při sjednávání se vás agent zeptá od kterého data se má pojištění aktivovat.
doplněno 22.05.15 06:50: Pokud byste se rozhodli uzavřít pojištění přes internet na www.epojisteni.cz
můžete použít můj slevový kupón
2684243-db
Dostanete stovku slevu. Já mám přes ně už asi čtvrtou smlouvu a vždycky jsem dostal lepší nabídku než přímo v kanceláři pojišťovny.

Sos žel ale nemáte pravdu,že musí být PR sjednáno před převodem na danou osobu!,Kladně může být na původního majitele!Důležá není osoba na pojistce (smlouvě!)ale zda-li je uzavřena!

doplněno 25.05.15 16:45:

Sos-přesto že to občas takto požadují,ale nemusí být, kdo se nechá oblbnout jeho chyba a uzavře třeba draží na sebe než na ...)

sos*

teď jsem převáděl přívěs. Nový majitel musel nechat pojistit na sebe, ukázat úředníkovi pojistku a pak jít znovu na pojišťovnu a pojistnou smlouvu doplnit. Já vím, je to pitomost, ale při převodu to tak někde chtějí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]