Ahoj, je možné mít sjednané dvě povinné ručení na jedno auto? Koupil jsem si totiž od chlápka auto, a má ho pojištěný a že to zatím nechá, nicméně já už bych si ho chtěl taky sjednat na sebe, tak jestli to nebude problém nebo něco, když pár dní bude mít auto dvojité ručení? Díky
Problém to není, jen se zbytečně platí dvakrát... Určitě ho pojistěte - on může pojištění kdykoliv ukončit a zodpovědnost by byla vaše, v případě škody by jste platil ze svého...
Pojišťovna automaticky . . . . Pojišťovny přece nic nedělají automaticky a dokud člověk platí tak si pojišťovna hladí bříško. O všechno se musí žádat. A to nemluvim o pojišťovnách, které mají ve smlouvě háček že po vypovědi vrací peníze až od prvního. Každý započatý měsíc počítají celý i když člověk vypoví smlovu třeba v první týden. Pojistit si auto na sebe i když to minulý majitel ještě nezrušil není problém. Při sjednávání se vás agent zeptá od kterého data se má pojištění aktivovat. doplněno 22.05.15 06:50: Pokud byste se rozhodli uzavřít pojištění přes internet na www.epojisteni.cz můžete použít můj slevový kupón 2684243-db Dostanete stovku slevu. Já mám přes ně už asi čtvrtou smlouvu a vždycky jsem dostal lepší nabídku než přímo v kanceláři pojišťovny.
Sos žel ale nemáte pravdu,že musí být PR sjednáno před převodem na danou osobu!,Kladně může být na původního majitele!Důležá není osoba na pojistce (smlouvě!)ale zda-li je uzavřena!
doplněno 25.05.15 16:45:
Sos-přesto že to občas takto požadují,ale nemusí být, kdo se nechá oblbnout jeho chyba a uzavře třeba draží na sebe než na ...)
teď jsem převáděl přívěs. Nový majitel musel nechat pojistit na sebe, ukázat úředníkovi pojistku a pak jít znovu na pojišťovnu a pojistnou smlouvu doplnit. Já vím, je to pitomost, ale při převodu to tak někde chtějí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.