Nejste přihlášen/a.
Dobré dopoledne, jen prosím o logické vysvětlení. Auto VW polo r. v. 96 ojeté z Německa, půl roku v mém vlastnictví...To že mi majítel neřekl, že je auto bourané,chápu, že do toho prší a nemůžu za boha přijít kudy, na to jednou přijdu, ale minulý týden jsem jela nakupovat a auto mi vypovědělo službu na dálnici v kopci. Otáčky na nulu a the end. Nevěděla jsem, co se děje,odtah no a začalo to přehryzaným kabelem od svíček..Vyměnil se,ale stále nic, nakonec rozdělali motor a oznámili mi, že třetí válec nejede,že mám nějaký vydrolený kroužky a uštíplej píst, který musí sehnat a vyměnit. Ten samozřejmě není skladem..Jak se to mohlo stát? Byla to vada už při koupi? Bylo to to chrčení v motoru, které jsem slyšela při nízkých otáčkách a na které mi všichni řekli,to je v poho, vždyť je to jen litr...Můžu s tím něco dělat?Nejradši bych to auto vrátila Dále co ten píst? JE to běžná závada, nebo se to nevyplatí vůbec opravovat? Díky za všechny rady..To že jsem se spálila, to už vím...
Dobrý den.
Když už jste to koupila,měla jste to dát diagnostikovat a nechat prohlédnout.Po půl roce na ojetině nelze nic reklamovat.Zničený píst a kroužky není tak docela běžná závada.Změří tlaky ve válcích a může to být horší.Ovšem nezbýbá Vám nic jiného než vozítko nechat opravit.Přeji aby Vás moc nenatáhli a u dalšího auta nechat zkontrolovat.
běžná závada to může být, pokud Vám majitel zatajil také informaci, že má auto najeto o 300 tisíc km více než ve skutečnosti ukazuje tachometr...Myslím že v SRN by se se starým motorem nikdo nemazlil a auto by prodaj překupníkovi z ČR, který by ho prodal doma, buď jako se špatným motroem, nebo jako Vám...nebourané a provozuschopné...Myslím že finančně méně náročné bude celý motor vyměnit...hledejte na netu, ten samý tyo motoru, podle záopisu ve velkém TP, asi z bouraného auta...zda se to vyplatí finančně, se zeptejte toho, kdo Vám motor rozdělal...kolik si bude účtovat teď, když už s motorem nebude dělat vůbec nic, nějakou práci vykonal a zadarmo to nebude, kolik bude stát celkem oprava když se vadný motor opraví...asi vybrousit všechny válce na stejný průměr, vyměnit písty a kroužky, těsnění a motor zkompletuje...pak s ezeptejte kolik by stála výměna celého motoru, pokud by jste sehnala stejný typ napříkald z bouraného auta...pak zkuste zjsitit za kolik uvedený motor lze sehnat...sečtěte a kalkulujte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.