Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začalo to přehryzaným kabelem

Od: wiwera odpovědí: 3 změna:

Dobré dopoledne, jen prosím o logické vysvětlení. Auto VW polo r. v. 96 ojeté z Německa, půl roku v mém vlastnictví...To že mi majítel neřekl, že je auto bourané,chápu, že do toho prší a nemůžu za boha přijít kudy, na to jednou přijdu, ale minulý týden jsem jela nakupovat a auto mi vypovědělo službu na dálnici v kopci. Otáčky na nulu a the end. Nevěděla jsem, co se děje,odtah no a začalo to přehryzaným kabelem od svíček..Vyměnil se,ale stále nic, nakonec rozdělali motor a oznámili mi, že třetí válec nejede,že mám nějaký vydrolený kroužky a uštíplej píst, který musí sehnat a vyměnit. Ten samozřejmě není skladem..Jak se to mohlo stát? Byla to vada už při koupi? Bylo to to chrčení v motoru, které jsem slyšela při nízkých otáčkách a na které mi všichni řekli,to je v poho, vždyť je to jen litr...Můžu s tím něco dělat?Nejradši bych to auto vrátila :( Dále co ten píst? JE to běžná závada, nebo se to nevyplatí vůbec opravovat? Díky za všechny rady..To že jsem se spálila, to už vím...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Když už jste to koupila,měla jste to dát diagnostikovat a nechat prohlédnout.Po půl roce na ojetině nelze nic reklamovat.Zničený píst a kroužky není tak docela běžná závada.Změří tlaky ve válcích a může to být horší.Ovšem nezbýbá Vám nic jiného než vozítko nechat opravit.Přeji aby Vás moc nenatáhli a u dalšího auta nechat zkontrolovat.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

běžná závada to může být, pokud Vám majitel zatajil také informaci, že má auto najeto o 300 tisíc km více než ve skutečnosti ukazuje tachometr...Myslím že v SRN by se se starým motorem nikdo nemazlil a auto by prodaj překupníkovi z ČR, který by ho prodal doma, buď jako se špatným motroem, nebo jako Vám...nebourané a provozuschopné...Myslím že finančně méně náročné bude celý motor vyměnit...hledejte na netu, ten samý tyo motoru, podle záopisu ve velkém TP, asi z bouraného auta...zda se to vyplatí finančně, se zeptejte toho, kdo Vám motor rozdělal...kolik si bude účtovat teď, když už s motorem nebude dělat vůbec nic, nějakou práci vykonal a zadarmo to nebude, kolik bude stát celkem oprava když se vadný motor opraví...asi vybrousit všechny válce na stejný průměr, vyměnit písty a kroužky, těsnění a motor zkompletuje...pak s ezeptejte kolik by stála výměna celého motoru, pokud by jste sehnala stejný typ napříkald z bouraného auta...pak zkuste zjsitit za kolik uvedený motor lze sehnat...sečtěte a kalkulujte...

nanic

Ale s tím motorem z bouračky pozor aby nebyl taky kleplý - neradno kupovat motor který neslyšíte - nemůžete vyzkoušet - pak se taky může stát že bude ještě horší než te váš - to je zas druhá strana téhle úspory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]