Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jen tak uvažuji o koupi auta až dostanu řidičák a přemýšlím benzín nebo diesel?
Uvažuji u koupi VW Golf V 1.9 TDI 77kw PD
Protože chci turbo motor a ne nějakou línou 1.4i ale zase někdo říká že nafta není sportovní? že je líná, ale třeba 3.0 TDI 150kw?
nwm nwm mužete někdo poradit
Doporučuji kolo a zažít pár týdnů strachu na silnici... Pak se budete chovat k lidem vlídněji a pojedete opatrně bez ohledu na typ auta-motoru.
Pro začátečníka nejlépe benzín do 1,6 a do 70ti kW. Naučit se jezdit trvá i pár let (někomu nestačí celý život - oba dny vlastnictví ŘP)...
Ono nám stejně díky plánovaným opravám nezbude, než i v tom 3,0TDi stát na dálnici v zácpě... rsd.cz/...
Kup si za 5000,- Kč starou Felicii a najezdi tak 100 000 km. Pak už si kup, k čemu Tě táhne srdce.
Z JINÉHO SOUDKU - VYDĚLEJTE SI NA SVŮJ PRVNÍ VŮZ ! A USPOŘTE SI Z PLATU PŘI HRAZENÍ VŠECH BĚŽNÝCH POLOŽEK - JÍDLO, BYDLENÍ,...
Těch 300 milionů si můžete strčit za klobouk... ty jste si nevydělal. Pokud je máte, kupte si vůz vč. řidiče.
Když si někdo na vůz vydělává, pozná cenu peněz, cenu toho předmětu. Víc se snaží, aby auto nerozflákal v první zatáčce. Počítačová simulace není realita !
Arogantních blbců, co na auto dostali od maminky nebo si půjčili, těch jsou u silnic celé hřbitovy!
A proč ne? Sám s ní jezdím(pick-up) a jsem spokojen. Předtím jsem měl různá auta a tohle je zatím nejlepší dříč.
Pokuď budeš mít v 18nácti volných 300tis Kč, tak je plno důležitějších věcí, než je vrazit všechny do nějakého "vraku". Ale chápu, že čerstvě plnoletý přemýšlí jinak. Taky jsem to tak měl. Ale už jsem dospěl. Někomu se to nepovede nikdy.
tak to se musíš nejprve rozmyslet, na co to auto chceš.. bud na normální ježdění s nízkou spotřebou, nebo pomalé ježdění s vyšší spotřebou a poslední možnost je ta sportovní jízda s vysokou spotřebou tak to vidím já a ted stačí ke každé možnosti přiřadit motorizace
tu kterou jsi zmínil řadím k té první..
kde chces jezdit sportovne? na tech precpanych silnicich , kolona vedle kolony a okrsky , kde na tebe slidi cajty , kteri jak te zmeri tak ti vemou ridicak? S takovym pristupem nekoho prizabijes. 50 , 70 , 90 , 130 jde i stou 1,4 tou , ktera bude zrat 6litru dopravi te z bodu A do bodu B , jen ne sportovne , tak tam prijedes o 5minut pozdeji. Vzdy se smeju radoby sportovnim autum , kteri me a zbytek predjizdi horko tezko , nebot silnice jsou precpane a pak na semaforu je o 5aut predemnou
Jinak to PDcko , pokud budes mit stesti tak jede pekne. Pokud ne tak to bude stocenka a bude to krasna kasicka na penize. Stare auto , jedine v benzinu.
Asi dost záleží, na co je kdo zvyklý a jak je vychováván. Já bych do nafťáka pro běžné ježdění nejspíš nikdy nešel, beru si ho jen na delší trasy. Je sice hezký pocit, když člověk sešlápne plyn a turbo ho zatlačí do sedačky, ale ten pozvolný tah atmosféry až do vyšších otáček má svoje kouzlo. Sám jsem měl vždy jen vysokoobjemové atmosféry, skvělý pocit z jízdy, žádné honění koňů turbodmychadlem.
Ale v dnešní době je to na silnici o hubu, tak jen doufám, že zase nepřibyde další blázen, který to za každou cenu musí risknout před horizontem nebo v zatáčce.
TDI(nafta) - nehodí se na kradší vzdalenosti, pac ti hodne bude žrát, v zimě si počkáš, až se roztopí(musí se ohřát motor), a na sportovní jízdu se TDI moc nehodí.
Benzín: je živější, hodí se na kratší trasy, v zimě topí po cca 1km. Je sice fajn ze do Fobie I RS se davala nafta, ale jak si to trochu přišlápnul, tak si viděl za sebou černý dým a vykon nic moc.(Fobie RS se neda pokladat za sportovní auto)
Pro sport jedine benzín, ale pocitej s tím, že ti to trochu vezme (benzinu). Popravdě, v ČR si sportovní jízdy moc neužiješ, leda že by sis koupíl projíždku na okruhu, tam se dá pěkně vyřádit.
Být tebou, tak si pujcim auto z TDI a benzinem a skus se v tom malinko živěji projet a uvidis. Osobně mám pro osobní potrebu benzin (Coupé) a v práci TDI, a jsem za benzín rád
A jeste by ses divil co dokaže pořadně upravena 1,4 za divy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.