Dobrý den, potřebuji poradit, mám Octavii II 1.9 TDi 77kw, problém je ve startování už poměrně dlouho mě to zlobí a pořád nevím, kde je chyba. Dělá mi to jenom při silném dešti a při silném sněžení. - auto chytne a po chvilce chcípne, (pořád dokola a dokola, svíčky jsem už vyměnil, diagnostika nic neukazuje) Nastartuji to buď s plným plynem a přinejhorším hned po otočení začnu couvat /při jedničce to hned chcípne/ Pak už motor šlape tak jak má.. Vstrikovani to podle mě nebude, protože to záleží jen na dešti. Čidlo si myslím, že bude v pořádku, ale za každou radu budu rád.
Kouknul bych pod okno do konektoru řj jestli tam neni voda ci oxidace
lukassvoboda03*
Když chytne - že začátku, do té doby než se chci rozjet dobrý. Potom hned po otočení kličku hned chcípne(sekunda), pak musím přes plnej film a nebo přes zpátečku. Stává se mi to jen když prší, možná že to bude oxidace, ale když to je jen jednou za čas? (teď se mi to stalo po dvou měsících) Potom musím najet aspon tři kilometry, aby nenastalo opakování. Potom celý den startuje dobře, ale rozvitil se mi zase motor (kontrolka). Můj mechanik, chce vyměnit čidlo, už mi vyměnil svíčky(úplně zbytečně) a nechci zbytečně vyhazovat penize.. Děkuji za radu.
Najdete na netu octavia klub,škoda klub,techweb či dieselpower vzneste dotaz a kouknete jestli ve vasem okoli neni nekdo sikovnej z klubu co ma skusenost zakladem je diagnostika a v ty se jen tak nekdo nevyzna
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.