Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zhruba před týdnem jsem konečně přihlásil vůz, který už je skoro veterán. Příští týden je sraz majitelů této značky v místě vzdáleném asi 70 kilometrů, kterého bych se rád zúčastnil.
Teď k věci. Auto bylo koupeno v zahraničí, dojelo zhruba 600 kilometrů po vlastní ose až k nám domů. Následovala STK a emise, bez problémů.
Zhruba před týdnem jsem objednával rozvody, vodní pumpu a filtry. Bohužel, jedná se o auto, na které se musí díly dovážet, tudíž přijdou až příští týden. Proto má otázka zní: Jeli byste na sraz s autem, u kterého nemáte po koupi vyměněny rozvody a filtry? Nebo byste pro klid v duši udělali servis a na sraz jeli až na jaře?
Zajímá mne Váš názor. Děkuji za jakoukoli reakci.
Zdravím,
taky jste mohl napsat, o jakého "dědečka" se jedná (ne že bych byl zvědavý, ale pro auta v nejlepších letech mám tak nějak slabost
)
K věci. Pokud to dojelo po ose k vám domů a prošlo to dokonce bez problémů TK, dojede to bez problémů na sraz a zase zpátky k vám domů. Pokud se bojíte kvůli rozvodům (a má to rozvodový řemen a ne řetěz), pak to prostě nehoňte - jízda kliďánko želvička, žádný prudký zrychlování či prudký brždění motorem. Všechno plynule a není důvod, proč by to nemělo vydržet.
Nezapomeňte na to, že před nějakými +- 30 a více lety ještě ta auta byla dělaná tak nějak poctivě, poměrně bytelně a hlavně měla minimum elektroniky. Ono stále platí, že co v autě není nemůže se rozbít.
Odpověď na vaši otázku jestli bych jel na sraz autem, u kterého bych po koupi nevyměnil rozvody a filtry, zní jednoznačně - ano, jel, pokud tam (a cestou tam a zpět) nebudu závodit. Na rovinu ale také říkám, že bych si pro klid svojí duše vzal do auta basičku s nářadím (samozřejmě pokud si na autě umíte ledasco opravit, pokud ne, je to zbytečné) a kanystr s benzinem (pokud je to benziňák, jinak samozřejmě naftu).
Mám poměrně letité (od r. 1985, co jsem si koupil své první auto) zkušenosti se starými auty z druhé (a další) ruky. U prvního jsem řešil servis podle doporučení a bylo to stejně k prdu. U dalších už sem neřešil nic - koupil a jezdil. Nejhorší smrt je z vyděšení.
Přeji hodně štastných kilometrů a ať vám "dědeček" dělá jen radost.
Klidně jeď,za 70 kilometrů už se to nepo*** Když jak říkáš to dojelo 600 kilometrů,udělalo bez problému STK tak o něj zřejmě bylo dobře pečováno. 70 kilometrů to je kousek.
Pokud chceš mít klid v duši,tak sundej kryt rozvodů pokud je to dobře proveditelné a koukni na řemen,pokud není vyloženě steřelý že z něj lezou dráty a má praskliny tak klidně můžeš jet. Filtrům už se za 140 kilometrů optavdu nic nestane.
Takový srazy a akce jsou k nezaplacení,taky vymetu se škodovkou co se dá
70 km je prd, ale rupnout to klidně může minutu po nastartování Rozvodu je celkem jedno jestli se jede "kliďánko" nebo sportovní jízda. Pokud se nedělají prasárny typu roztažení + rychlé puštění spojky (obzvlášť u hydraulického napínáku) tak je to prakticky jedno, přeskočí/ rupne klidně i při volnoběhu. Spíš vadí delší doba stání - řemen je delší dobu ohlý v jednom místě a tam se může "načít"
Zkontroloval bych jak vypadá řemen - jestli není popraskaný nebo z něj neleze hadr, jak chodí kladky atd. a pak bych se toho nebál. Bez kontroly bych nejel.
Projet před výměnou náplní je vhodné - uvolní se usazeniny a pak je vypustíte s náplní.
Mmch. na sraz se dá jet i jiným autem stylem "dávám ho dohromady, příště už pojede se mnou"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.