Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jet či nejet na sraz?

Od: automobile odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

zhruba před týdnem jsem konečně přihlásil vůz, který už je skoro veterán. Příští týden je sraz majitelů této značky v místě vzdáleném asi 70 kilometrů, kterého bych se rád zúčastnil.
Teď k věci. Auto bylo koupeno v zahraničí, dojelo zhruba 600 kilometrů po vlastní ose až k nám domů. Následovala STK a emise, bez problémů.

Zhruba před týdnem jsem objednával rozvody, vodní pumpu a filtry. Bohužel, jedná se o auto, na které se musí díly dovážet, tudíž přijdou až příští týden. Proto má otázka zní: Jeli byste na sraz s autem, u kterého nemáte po koupi vyměněny rozvody a filtry? Nebo byste pro klid v duši udělali servis a na sraz jeli až na jaře?
Zajímá mne Váš názor. Děkuji za jakoukoli reakci.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
taky jste mohl napsat, o jakého "dědečka" se jedná ;) (ne že bych byl zvědavý, ale pro auta v nejlepších letech mám tak nějak slabost :-P)
K věci. Pokud to dojelo po ose k vám domů a prošlo to dokonce bez problémů TK, dojede to bez problémů na sraz a zase zpátky k vám domů. Pokud se bojíte kvůli rozvodům (a má to rozvodový řemen a ne řetěz), pak to prostě nehoňte - jízda kliďánko želvička, žádný prudký zrychlování či prudký brždění motorem. Všechno plynule a není důvod, proč by to nemělo vydržet.
Nezapomeňte na to, že před nějakými +- 30 a více lety ještě ta auta byla dělaná tak nějak poctivě, poměrně bytelně a hlavně měla minimum elektroniky. Ono stále platí, že co v autě není nemůže se rozbít.
Odpověď na vaši otázku jestli bych jel na sraz autem, u kterého bych po koupi nevyměnil rozvody a filtry, zní jednoznačně - ano, jel, pokud tam (a cestou tam a zpět) nebudu závodit. Na rovinu ale také říkám, že bych si pro klid svojí duše vzal do auta basičku s nářadím (samozřejmě pokud si na autě umíte ledasco opravit, pokud ne, je to zbytečné) a kanystr s benzinem (pokud je to benziňák, jinak samozřejmě naftu).
Mám poměrně letité (od r. 1985, co jsem si koupil své první auto) zkušenosti se starými auty z druhé (a další) ruky. U prvního jsem řešil servis podle doporučení a bylo to stejně k prdu. U dalších už sem neřešil nic - koupil a jezdil. Nejhorší smrt je z vyděšení.
Přeji hodně štastných kilometrů a ať vám "dědeček" dělá jen radost.

hodnocení

0x

70km tam, 70km zpatky? To je prd.

hodnocení

0x

Na 70km staci se podivat v jakem stavu je rozvodak. Na tech par km staci opticka kontrola.

fik
hodnocení

0x

Klidně jeď,za 70 kilometrů už se to nepo*** Když jak říkáš to dojelo 600 kilometrů,udělalo bez problému STK tak o něj zřejmě bylo dobře pečováno. 70 kilometrů to je kousek.

Pokud chceš mít klid v duši,tak sundej kryt rozvodů pokud je to dobře proveditelné a koukni na řemen,pokud není vyloženě steřelý že z něj lezou dráty a má praskliny tak klidně můžeš jet. Filtrům už se za 140 kilometrů optavdu nic nestane.

Takový srazy a akce jsou k nezaplacení,taky vymetu se škodovkou co se dá

asd1
hodnocení

0x

70 km je prd, ale rupnout to klidně může minutu po nastartování ;) Rozvodu je celkem jedno jestli se jede "kliďánko" nebo sportovní jízda. Pokud se nedělají prasárny typu roztažení + rychlé puštění spojky (obzvlášť u hydraulického napínáku) tak je to prakticky jedno, přeskočí/ rupne klidně i při volnoběhu. Spíš vadí delší doba stání - řemen je delší dobu ohlý v jednom místě a tam se může "načít"

Zkontroloval bych jak vypadá řemen - jestli není popraskaný nebo z něj neleze hadr, jak chodí kladky atd. a pak bych se toho nebál. Bez kontroly bych nejel.

Projet před výměnou náplní je vhodné - uvolní se usazeniny a pak je vypustíte s náplní.

Mmch. na sraz se dá jet i jiným autem stylem "dávám ho dohromady, příště už pojede se mnou"

mzxycentrumcz
hodnocení

0x

když to nerupne hned při startu, jel bych

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]