Nejste přihlášen/a.
Mohu se ještě prosím zeptat na této křižovatce (viz foto) jsem fialové auto a chci jet ve směru červené šipky na hlavní silnici, tak dávám pravý blinkr? Děkuji
Řekl bych, že pravý blinkr je zbytečný. Nikam jinam (tedy doleva) jet nemůžeš, protože máš plnou střední dělící čáru.
Levý blinkr také dávat podle mě nebudeš, protože neměníš jízdní pruhy, ale připojuješ se na jinou silnici.
připojení do pruhu - levý blinkr
doplněno 19.05.15 10:00:jenže v tom prvním případě je to cesta obousměrná - takže musí blikat vpravo - má možnost jet na obě strany...
V druhém případě má možnost pouze připojení do dvouproudové silnice - upozorňuje řidiče v pravém pruhu, že má úmysl vjet na pravý pruh.
doplněno 20.05.15 10:47:Tuto variantu jsem viděl pouze v případech opravy D1 - dva pruhy a z původního připojovacího je pravý... na křižovatce je pak stopka.
Jinou variantu neznám... v každém případě dle nákresu není možné jet jinak, než vpravo... můžete se pouze "připojit". Pokud dělám špatně, že dávám levý blinkr, jsem jeden z 99%, co tak činí - např. na připojení k dálnici ze směru Slavkov u Brna. Ten zbytek blinkr nedává žádný.
Není rozhodující, že vedlejší silnice se připojuje na hlavní v ostrém úhlu. Vy prostě odbočujete doprava a tak musíte dát pravý blinkr. Že někteří vypatlanci se domnívají, že šikmý nájezd připomíná souběžný vedlejší pruh a dávají levý blinkr, je smutná skutečnost. Ta značka "Dej přednost" by je ale měla trknout, že se jedná o křižovatku, na které se dá odbočit jen vpravo ( a také tam obvykle bývá příkazová značka k jízdě vpravo, která současně také přikazuje dávat blinkr vpravo).
pokud je to jednosmerny najezd na dalnici nebo silnici 1. tr. blinkr se nedava, pokud ma najezd svuj vlastni pripojovaci pruh (uz primo na dalnici/silnici kam odbocujeme) pak se dava az levy blinkr, protoze zde plati, ze prejizdime z pruhu do pruhu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.