Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva podepsaná,cena zaplacená,přepis není

Od: tomtom1 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

po Novém roce (2015) jsem prodal na základě řádně sepsané a podepsané smlouvy vůz novému majiteli, ten cenu na místě zaplatil a s vozem a malým techničákem odjel, že vůz společně jak přijede příští týden, přepíšeme.VTP zůstal mě. Protože jsem s přepisem žil v roce 2014 jsem trouba a kápnul jsem na hovado, ještě nyní což jsou čtyři měsíce, nedošlo k přepisu majitele. Kupující nekomunikuje a je marné domnívat se že k přepisu dojde.Co teď, jaké jsou možnosti? Co dělat? Pamatuje na to Zákon?

Mám obavy z toho že pokuty a body mohou chodit ke mě do schránky.

Pokud přestanu platit povinné ručení, jaké jsou sankce po roce 2015 za přihlášené, nepojištěné os. vozidlo.

Děkuji Tom

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

A co Vám brání v přepisu?

doplněno 18.05.15 12:04:

Omlovám se, až teď se mi vybavila nová zpaskvilená evidence.

Tak jsme dva. *smich*

mzxy*
hodnocení

0x

pamatuje, oba dostanete sancki 50tisí Kč

asd1
hodnocení

0x

1. zahajte přepis = na odboru dopravy podejte žádost o zápis změny vlastníka (formulář) - sice vám to vrátí, ale budete mít doklad, že jste se snažil svojí povinnost splnit.

Za pojištění odpovídá vlastník/ provozovatel. To nejste = pojištění můžete ihned ukončit, sankce hrozí novému vlastníkovi (doložíte kupní smlouvou). Pojišťovně prokazatelně oznamte změnu vlastníka, dnem oznámení pojistná smlouva končí.

mzxy*

nevrátí, žádosti se evidují a archivují

buss
hodnocení

0x

Pokud bude lidstvo žít, budou lidi nepoučitelní. Když nevíte, měl jste si přečíst postup, nebo se ptát. Pojistku vypovězte. Mělo to být ošetřeno ve smlouvě. Také byste mohl k soudu.

hodnocení

0x

Přepis viz odpo Asd1 a Mzxy.K pokutám-pkd něco přijde doložíte KS že nejste majitel a půjde dále k tomu kdo to od Vás koupil!

doplněno 18.05.15 15:23:

Mzxy já nepíšu o pokutě za nepřeregistraci,nepřepsání ale o púokutách za případné doprvaní přestupky!

mzxy*

nesouhloasím, odpovědnost na zápis změny nového vlastníka mají oba, starý i nový vlastník, a pokud došlo k prodeji počátkem rtoku 2015, bude spraverdlivé když dostanou sankci OBA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]