Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po Novém roce (2015) jsem prodal na základě řádně sepsané a podepsané smlouvy vůz novému majiteli, ten cenu na místě zaplatil a s vozem a malým techničákem odjel, že vůz společně jak přijede příští týden, přepíšeme.VTP zůstal mě. Protože jsem s přepisem žil v roce 2014 jsem trouba a kápnul jsem na hovado, ještě nyní což jsou čtyři měsíce, nedošlo k přepisu majitele. Kupující nekomunikuje a je marné domnívat se že k přepisu dojde.Co teď, jaké jsou možnosti? Co dělat? Pamatuje na to Zákon?
Mám obavy z toho že pokuty a body mohou chodit ke mě do schránky.
Pokud přestanu platit povinné ručení, jaké jsou sankce po roce 2015 za přihlášené, nepojištěné os. vozidlo.
Děkuji Tom
1. zahajte přepis = na odboru dopravy podejte žádost o zápis změny vlastníka (formulář) - sice vám to vrátí, ale budete mít doklad, že jste se snažil svojí povinnost splnit.
Za pojištění odpovídá vlastník/ provozovatel. To nejste = pojištění můžete ihned ukončit, sankce hrozí novému vlastníkovi (doložíte kupní smlouvou). Pojišťovně prokazatelně oznamte změnu vlastníka, dnem oznámení pojistná smlouva končí.
Přepis viz odpo Asd1 a Mzxy.K pokutám-pkd něco přijde doložíte KS že nejste majitel a půjde dále k tomu kdo to od Vás koupil!
doplněno 18.05.15 15:23:Mzxy já nepíšu o pokutě za nepřeregistraci,nepřepsání ale o púokutách za případné doprvaní přestupky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.