Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrtání bubnu

Od: dzek odpovědí: 4 změna:

Potřebuji od vás radu, projížděl jsem kolem svodidel a měl jsem otevrene okno a slysim takove drhnutí. Je to i na volnoběch a v malých rychlostech.

Zvedl jsem auto na hever a vyzkoušel zadni kolo...a ono to jde od zadního bubnu. Jakmile otočím z kolem škrtá to v jednom místě a buben se zastaví.Z kolem jde normálně otáčet bez jakékoliv síly.Kdyz to toztočím více par otáček to udela, a v menších rychlostech se to zastaví.

Má otázka je, cim to muze byt, popřípade zda s tím muzu bezproblemu jezdit (krom zvukoveho projevu auto brzdí a jezdí normálně). Ruční brzdu používám sporadicky a ta funguje. Děkuji za reakce :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x

Občas se stane, že pakna trochu škrtá o buben, zvlášť když je v brzdě přirezlý samostav, nebo je hodně zanesená od prachu z obložení. Většinou to není žádná závada. Nejlepší je jí rozebrat, očistit, srazit hrany obložení, složit a projet. Většinou to přestane.

hodnocení

1x

Brzdy jsou bezpečnostní prvek vozu. Pokud je problém v tom, že nezabrzdíte, může se stát neštěstí. Ale to samé může přijít i zablokováním kola. Zřejmě je tam jen nějaký nepořádek.. můžem jen odhadovat.

Osobně bych si s tím zajel do servisu a poprosil o kontrolu - demontáž na počkání (samozřejmě po objednání), buď jen vyčistí nebo rovnou objedná nové pakny .. podle potřeby.

Mám pak jistotu, že v případě potřeby bude vše OK.

doplněno 17.05.15 13:57:

v tom případě máte dlouhé šrouby - nebo omleté liťáky.. šroub stačí na bruzce obrousit o milimetr - ale než začnete brousit, našroubujte si na něj matičku, která pak opraví poškozené stoupání...

dzek
hodnocení

Auto jsem zvedl, dal dolu kolo a dela to min, jakmile nasadím kolo a dotahnu ho, je to horsí :( Buben se ale nehreje, rucka funguje. Jeste me napado lozisko, ale to by neskrtalo v jednom miste, nebo se pletu?

dzek
hodnocení

Dlouhe srouby nejsou, mam ty same litaky na zimnich a nedelalo to...ani po prezutí to nedelalo. Muze byt bordel v bubnu, nebo vymackany buben.

Před zimou stejne pocitam z jejich kompletní vymenou (pakny, valecky, bubny)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]