Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis ojetého auta z bazaru

Od: marekt* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

v pondělí si půjdu vyzvednout auto do autobazaru a zajímalo by mě na co všechno se mám připravit - konkrétně mě zajímá papírování. Na netu jsem sice našel plno postupů, ale spíše takových kdy kupuju od soukromníka (možná neumím hledat). Auto kupuji v autobazaru v Ostravě, jedná se o auto z ukončeného operativního leasingu s tím, že ve velkém TP je stále jako jedinný majitel uvedena leasingová společnost se sídlem v Praze - registrační značky na vozidle jsou rovněž pražské (bylo mi řečeno, že auto se musí do 29.5. přepsat z leasingové spol. na nového majitele). V bazaru mi dále řekli, že dostanu komplet dokumentaci k vozu a k tomu navíc plnou moc s kterou půjdu k přepisu. Jaký bude tedy postup?

Plánuju to tak, že vyzvednu auto, zajedu s ním na evidenční prohlídku (cca 250Kč), hned od tama pojedu auto přihlásit na sebe (800 Kč) a celý den zakončím návštěvou pojišťovny kde sjednám povinné ručení havarijní pojištění. Zapoměl jsem ještě na něco? Mám si nachystat nějaké formuláře k přepisu nebo se vše řeší až na místě? Díky za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

0x
Pojistku potrebujete pri zapisu zmeny vlastnika na uradu, pokud ma registrovany vlastnik leasingovka sidlo v praze, zmena vlastnika se provede v praze. Plna moc musi obsahovat uredne overeny podpis jednatele leasingovky, evidencka nesmi bst starsi 14 dnu.znacky se nemeni.nezapomente na obcanku.
marekt*
hodnocení

Aha, to asi bude komplikovanější, než jsem si myslel... Takže po vyzvednutí auta musím jít první na pojišťovnu...ale co když chci změnit RZ?

Nejprve v místě registrace auta (v Praze) přehlásíte,přeregistrujete... na sebe,doma sundáte z auta RZ vezmete TP,ORV,a značka dojdete na Váš místně příslušný úřad kde za poplatek 400kč+ vypsání a podání žádosti o změnu dostanete po odevzdání starých nové.

mzxy*

ano ale bude muset lhát že jednu SPZ ztratil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]