Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
v pondělí si půjdu vyzvednout auto do autobazaru a zajímalo by mě na co všechno se mám připravit - konkrétně mě zajímá papírování. Na netu jsem sice našel plno postupů, ale spíše takových kdy kupuju od soukromníka (možná neumím hledat). Auto kupuji v autobazaru v Ostravě, jedná se o auto z ukončeného operativního leasingu s tím, že ve velkém TP je stále jako jedinný majitel uvedena leasingová společnost se sídlem v Praze - registrační značky na vozidle jsou rovněž pražské (bylo mi řečeno, že auto se musí do 29.5. přepsat z leasingové spol. na nového majitele). V bazaru mi dále řekli, že dostanu komplet dokumentaci k vozu a k tomu navíc plnou moc s kterou půjdu k přepisu. Jaký bude tedy postup?
Plánuju to tak, že vyzvednu auto, zajedu s ním na evidenční prohlídku (cca 250Kč), hned od tama pojedu auto přihlásit na sebe (800 Kč) a celý den zakončím návštěvou pojišťovny kde sjednám povinné ručení havarijní pojištění. Zapoměl jsem ještě na něco? Mám si nachystat nějaké formuláře k přepisu nebo se vše řeší až na místě? Díky za odpověď.
Aha, to asi bude komplikovanější, než jsem si myslel... Takže po vyzvednutí auta musím jít první na pojišťovnu...ale co když chci změnit RZ?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.