Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divny zvuk pri zataceni? Co to je?

Od: cerberus666 odpovědí: 5 změna:
Zdravím chci se zeptat jestli nevíte co by to mohlo byt. Kdyz jedu rovne tak slyším občas takovy ten zvuk jak kdyz na dálnici najedete na caru takové to pískání divné a kdyz lehce hnu volantem doleva tak to začne docela pískat do doby nez to zase srovnam nebo to nestačim doprava. Typoval jsem ložisko ale ložisko snad huci ne? Tohle ani tak nehuci ale děla to ten dementní zvuk jak kdyz bych jezdil na dálnici po carach. Měnil jsem kvuli tomu destičky s kotoučema protoze jsem si myslel ze to je tim ale děla to furt. Nemůžou to byt i zimní gumy?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

Může to být to ložisko. Zkus zvednout kolo a točit rukou, mělo by to být cítit.

hodnocení

0x

Zavzdušněný posilovač řízení (málo kapaliny).

hodnocení

0x

Pokud se zvuk objevuje při zatáčení, tak půjde s největší pravděpodobností o vadný homo kloub. Oprava není složitá ani extrémně drahá.

hodnocení

0x

Krom výše uvedených možností - divné zvuky (závislé na zatáčení) umí i náhon tachometru.

mzxy*
hodnocení

0x

také to může být uvolněný šroub plechového krytu brzdového kotouče, který se uvolnil tak že se při zatáčení dotýka brzdového kotouče...

Podobnou"závadu" mi kdysi způsobil junior v AUTO TUKAS Praha, který mi měnil manžetu předního kola, jeden šroub držící kryt kotouče neutáhl , když jsem dojel domů byl už tak volný že mi dřel o kotouč...

navíc ta oprava stála majlant + DPH + tabulkový úkon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]