Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

7 Ah gelová baterie do skútru?

Od: vlk95® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám jednoduchý dotaz. Aktuálně mám ve skútru 12V 12Ah normální akumulátor, ale zdá se mi že dosluhuje. Může být ve skútru 12V 7Ah gelový akumulátor? Mám jeden nový, a tak mě napadlo, že bych ho tam dal. Ovšem nevím zda nebude 7 Ah málo, a zda to gelovka vydrží.

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dívej se hlavně na startovací proud, jestli to ta 7Ah zvládne. Kapacita není až tak zásadní.
hodnocení

Jde o to, že si neumím představit v jakém poměru se baterie vybíjí při startování, ku době kdy se nabíjí. Jezdím často po městě, takže krátké jízdy s častými starty, ale taky občas dlouhá cesta po dálnici. Navíc nemám nožní startování, a tak je pro mne baterie více než důležitá.

Takže mám trochu obavy zda ta kapacita bude dostačovat.

gumidek*

Jak napsal Martinhajek. Pokud je to gelák třeba z UPSky nebo EPS záložního zdroje, tak je trakční a krátkodobé vybíjení velkými proudy mu ublíží.

Měl jsem elektrokoloběžku a bez regulátoru jsem trápil starší geláky. Měl jsem jen přepínač 12 a 24V. Jednou jsem tomu nepomohl rozjetím nohama a naráz prsk, nikde nic a gelák 0V jeden článek KO a byl do sběru.

martinhajek*
hodnocení

0x

Pokud tam patří 12Ah aku, tak to bude málo, může to fungovat ale budeš ho přetěžovat. A důležitá věc - nesmí to být trakční aku, musí být startovací!

host*
hodnocení

0x

Není nejmenší problém. Dal jsem do motorky 125cc asi před rokem taky 12V 7Ah ("gelovou" trakční) která mě stála tři stovky a startuje doteď. Nechtělo se mi kupovat extra motobaterii skoro za 1500Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]