Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám jednoduchý dotaz. Aktuálně mám ve skútru 12V 12Ah normální akumulátor, ale zdá se mi že dosluhuje. Může být ve skútru 12V 7Ah gelový akumulátor? Mám jeden nový, a tak mě napadlo, že bych ho tam dal. Ovšem nevím zda nebude 7 Ah málo, a zda to gelovka vydrží.
Díky
Jde o to, že si neumím představit v jakém poměru se baterie vybíjí při startování, ku době kdy se nabíjí. Jezdím často po městě, takže krátké jízdy s častými starty, ale taky občas dlouhá cesta po dálnici. Navíc nemám nožní startování, a tak je pro mne baterie více než důležitá.
Takže mám trochu obavy zda ta kapacita bude dostačovat.
Jak napsal Martinhajek. Pokud je to gelák třeba z UPSky nebo EPS záložního zdroje, tak je trakční a krátkodobé vybíjení velkými proudy mu ublíží.
Měl jsem elektrokoloběžku a bez regulátoru jsem trápil starší geláky. Měl jsem jen přepínač 12 a 24V. Jednou jsem tomu nepomohl rozjetím nohama a naráz prsk, nikde nic a gelák 0V jeden článek KO a byl do sběru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.