Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace u Auto Esa

Od: pavelpek odpovědí: 7 změna:

Dne 14.03.2015 jsem zakoupil na úvěr od společnosti auto Esa výše uvedené vozidlo. Dne 07.04.2015 jsem s uvedeným vozidlem jel a najednou přestal jít motor. Ihned jsem nahlásil reklamaci, kdy mi p. Brož z reklamačního oddělení sdělil, ať vyhledám autorizovaný servis a nechám si zjistit závadu. Toto jsem tedy učinil. V provozovně Auto Schwabb v Kladně mi sdělili, že praskl rozvodový řemen a tím došlo k poruše motoru.
V předávacím protokolu při převzetí vozidla v Auto Esa je uvedeno "Stav rozvodové soustavy nezjištěn". Když jsem opět telefonoval p. Brožovi z reklamačního oddělení, tak chtěl po mě zaslat jednak tu závadu a kalkulaci opravy, což jsem tedy učinil. Po několika dnech mi bylo sděleno, že reklamace je zamítnuta. Jen mi po telefonu řekl, že mi nabízí maximálně kompenzaci 10000,- Kč.
Vozidlo v době předání mělo stav km 143700, r. výroby 2003. Bylo mi sděleno, že nemám nárok na reklamaci, jelikož lhůta na rozvody je 10 let a nebo najeté km 160000. V době koupě jsem tedy přepokládal, že rozvody jsou hotovy, nicméně počítal jsem že vozidlo nechám překontrolovat v nějakém servisu, avšak nepřepokládal jsem, že za necelý měsíc se mi potká motor.
Prosím o radu jak mám postupovat, a jestli mám nárok na reklamaci.
Velice Vám děkuji za radu.
S pozdravem Pek

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Ber tu kompenzaci.

doplněno 12.05.15 09:31:

Oprava = sehnat hlavu nebo repas hlavy nebo celý motor z vrakáče. V autorizovaném servisu se nedoplatíš.

Rozvod přeskočil a písty se potkaly s ventilama = ventily v háji a jestli i další věci to se uvidí po rozebrání. + nové rozvody.

PS: bez jistoty se rozvod mění vždy hned po koupi.

Co to je za motor?

hodnocení

2x

První věc při koupi vozu je výměna rozvodové sady, oleje a filtrů. To platí vždy! (pokud vám nedají fakturu se zárukou na rozvody)

Kompenzace ze strany Auto ESA je nade vše velkorysá.

doplněno 12.05.15 18:37:

Jirko, upřímně - pokud prodáte vůz a v papírech uvedete, že je neznámý stav rozvodového řemene, že jste ho sám neměnil - budete kupujícímu nabízet takovou "slevu" za jeho blbost, že motor vytáčí až k prdnutí rozvodů? Že si při příjezdu domů nezamluvil servis jako první věc (po povinném ručení)?

jirkamatapat*

Kompenzace ze strany AutoESA,za totálně zničený motor mi tak velkorysá nepřipadá.

asd1

Nedodržel termín výměny rozvodu a jezdil s tím = jeho blbost. Měl se měnit v roce 2013, od bazaru věděl že "stav rozvodu nezjištěn". Ta kompenzace je dobrá vůle bazaru, klidně ho mohli poslat do háje.

hodnocení

1x
Asi bych taky bral kompenzaci plati takovy heslo pokud koupis ojetinu a nic o ni nevis okamzitě menim oleje filtry a rozvody pokud si se na to vybod a jezdil maš smolíka a zbytečny starosti
doplněno 12.05.15 11:51: Najdi slusnej servis ne autorizovanej a nech si to opravit typuju to na 15000 plus minus co je to za auto?

mzxy*
hodnocení

0x

doporučuji poluparizovat auto esa s pomocí sdružení SOVA, www.sdruzeni-sova.cz, toto sdružení se celá léta věnuje autobazaru autio esa a popisuje jak tento bazar funguje...

V daném případě mu něco jako "popularizovat"ESA nemá žádný smysl a asi pomůže hooodně,takto má nabídku kompenzaci 10 000Kč,pkd neveme a půjde vaší cestou tak nedostane nic a k ničemu si nepomůže!

Je to svým způsobem blbost kupce,tím spíše že v protokolu při převzetí je napsáno STAV NEZJIŠTĚN!Všude se doporučuje,pkd není důvěryhodný zdroj-prodejce- ihned po koupi měnit min.rozvodový řemen!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]