Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford focus II - 1.6 80kw spotřeba

Od: sp3030 odpovědí: 3 změna:

Ahojte,

chtěl bych si pořídit ford focus II s motorem 1.6 80kw, ale na internetu nějak nemůžu najít spotřebu. Někdo říká 4,5 a někdo 6...

Zajímalo by mě jestli se spotřeba dle stylu jízdy dá udržet v těchto hodnotách? A nebo pokud budu jezdit z větší části město tak mi bude skákat až někam k sedmi?

Auto bych využíval většinou tak 50% město a 50% mimo město okolo 110km/h

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Mam fofo II, 2.0 100Kw a jezdim za 6, na dalnicich za 5.5. S tou 1.6 se da jezdit pod 5. Ale zalezi jak mas tezkou nohu. Spise se priprav, ze kdyz bude mit kolem 160000, tak cekej na turbo.
sp3030

Díky :)

No turbo, dvojhmotu, DPF...to s tím člověk prostě musí počítat u ojetého auta. Chci kupovat okolo 130 000km takže pak budu hodně věci preventivně rozebírat..hlavně teda to turbo :)

9j5k

Když chceš něco preventivně na tomto motoru udělat, tak hlavně sundej vanu a pročisti olejové kanály. Tento motor obrovsky trpí na zanášení. To má za následek rychlé odcházení turb. To je mazáno kanálem ještě před olejovým filtrem. Na tlakové trubce k turbu je sítko, které někdo doporučuje spíše úplně zahodit, než pouze vyčistit.

První motory měli výměný interval na olej až 30tis km. Postupně ,když výrobce viděl, jak motory trpí a odcházejí turba, tak snížil interval až k 15tis. km. Já bych doporučoval měnit raději každých 10tis. Olej stojí pár korun oproti turbu a motoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]