Nejste přihlášen/a.
vyplatí, protože ekoteroristé v Bruselu zastávají tento názor...toto auto má mnoho dalších EU kurvítek,například systém zabraňující kolizi s vozidlem jedoucím před váma, hlídá vám to jízdní pruhy, čte značky, hlídá tlak vpneumatikách , když zkolabujete auto zastaví,samo zacouvá, pokud bude sa e-callem vyšle i signál záchrance...když se ta ekokurvítka začnou sypat a řídící jednotka začne padat kvůli ventilku do nouzového režimu, doskáčete do prvního autoservisu kde zjistíte, že výhodnější než oprava bude prodej nebo rovnou ekolikvidace auta...
Několik měsíců (možná let) zpátky v jednom časopise byl žebříček největších nesmyslů, které se do aut dostaly a myslím, že vyhrál právě tento systém. Podle mě je to taky volovina, když mi třeba 20x vypne a nastartuje třeba ještě studený motor, než se ráno dostanu např. z města. Prý to má podporovat ekologii, aby řidiči neměli nastartovaný motor déle, než je nezbytně nutné (na semaforech, v zácpě, než projede vlak atd...), ale podle mého názoru se zase logicky musí více opotřebovávat součásti auta jako startér, u benzínu svíčky... při častých startech motoru. A těch pár ušetřených korun (haléřů) za palivo nestojí za to, že se zkrátí životnost výše uvedných součástek. Trvale vypnutí nabízí snad jen Mazda.
Ani jeden s tim nemate zkusenosti. dali nam to do firemnich OIII. Chvipa to motor az kdyz je zahraty na provozni teplotu. Vypinani je pred fofrklackem. Ale po vypnuti/zpnuti klicku nastartovani se nastaveni zresetuje. Usetrit to nejake palivo muze. Kdyz poskakujete v zacpe ve meste, tak proc ne. dela to praci za ridice. K soucastkam - ony se opotrebovat musi, jinak byste nemohl za 3 roky menit auto, nemohl by koncern vyrabet, kleslo by HDP a spotreba a...a vubec, zanik lidstva by neprisel tak brzo.
"Chvipa to motor az kdyz je zahraty na provozni teplotu"
Na OIII možná jo, soused má Kia a ten nesmysl mu vypne motor pokaždé, když ráno vyjede z garáže a jde zavřít vrata. Prý to chtěl nechat trvale vypnout, ale nešlo to, prý to měl s něčím navzájem propojené a svítila mu kontrolka snad airbagu nebo bůhvíčeho.
"K soucastkam - ony se opotrebovat musi"
Samozřejmě, ale ne víc, než je nezbytně nutné. Máš pravdu, osobně s tím zkušenost nemám, ale znám dost lidí, co to mají a kromě jednoho na to všichni nadávají. Já bych to do auta nechtěl.
To jistě ano, ale tyhle ptákoviny by mělo být možné vypnout dle vůle řidiče (když už je tedy výrobce nebo EU do auta "vnutí")..
Jestli se to vyplatí, nebo ne nevím, nezjišťovala jsem si, kolik to případně ušetří, nebo naopak. Nějakou dobu jsem jezdila s autem co to mělo a neskutečně mě to točilo. Možná to bylo tím, že jsem na to nebyla zvyklá... kdo ví. Ale úplně vypnout to nešlo. Vždy při vypnutí a zapnutí klíčku se to zresetovalo do původního nastavení. Takže opruz. Možná mě na tom tak štvalo i to, že si prostě nemůžu vybrat, jestli to budu nebo nebudu používat. Nedávno jsem viděla recenzi na nějaký auto a tam ten reportér vítězoslavně říkal, že konečně nějaké auto má systém start-stop nastavený tak, že si řidič může vybrat, jestli to bude, nebo nebude používat ) Takže třeba budete mít kliku a zrovna to vaše auto to bude umět
Dobrý den. Podle mě a i článků v odborných publikacích je systém start-stop úplný nesmysl. Z jedné stránky pohledu asi doopravdy dochází k jistým úsporám paliva, protože třeba na semafotu někd stojíte přes minutu, na přejezdu ještě déle, někdy i v té koloně stojíte minutu, než trochu popojedete, ale z té druhé stránky pohledu dochází též k namáhání a opotřebování poměrně velké části dílů. Kompletní zapalovací systém dostává zabrat, takže startér, zapalovací cívky, baterie, atd. Tak si teď spočítejte, kolik Vás ve finále vyjdou opravy jednotlivých součástí oproti tomu, co jste během života takového vozu uspořil a budete překvapen, že jste uspořil v přepočtu pár korun za palivo, ale vyaložil mnohd i desetiticíce za nové náhradní díly. Je to všechno jen dobrý tah výrobce, protože se samozřejmě dociluje toho, že se auta stávají daleko více poruchovějšími. Bydlím v Praze a jezdím každý den autem do práce. A např. Jiráskův most směrem do centra je každý den totálně zacpaný, tak se zde popojíždí. Když jedu současně s nějakým novým vozem, který tento systém má, tak je schopný během jednoho kilometru až patnáctkrát nastartovat! Možná ale doopravdy ušetří jednu korunu Otázka teď, jestli to potřebuje, když má nové BMW za dva miliony a jestli to opravdu tak moc ušetří životní prostředí, když jsou na světě státy, které vypadají z vesmíru jako jedna velká fabrika... Ale to jen taková úvaha... Mějte hezký večer.
Možná to montují kvůli blbejm šoférům, kteří neumějí vypnout motor ani když stojí před barákem a na někoho čekají, než přijde dolů. Mě zase vytáčejí tihle bezohlední blbci, kteří takhle nechají před panelákem běžet motor lidem pod okny třeba 10-15 minut, v létě při otevřenejch oknech fakt chuťovka, kdy ten smrad z výfuku naleze do celýho paneláku. V zimě bych to pochopil, to je problém nastartovat, ale bohužel se to stává v létě, třeba pozdě večer. Proto se nedivím, že to tam montují, třeba i do drahých aut, s nimi mám bohužel nejhorší zkušenosti, ti blbci, co si koupí drahý auto maj nějakou podivnou potřebu se tím chlubit ve stylu "všichni se dívejte, že na to mám" a nechají ten motor pod okny paneláku běžet třeba půl hodiny. A druhá kapitola jsou pitomci s "vytuněným" výfukem, co se projíždí sídlištěm s co největším rachotem třeba párkrát za večer. Blbost těchto jedinců mě opravdu hlava nebere
mam to v aute a je to k nicemu... presne Jak ta vrazedna "ekologicka" repka olejna pridavana do paliva. Jak jedno, tak druhe nici motory a my pitomci za to jeste platime ...
Jak tady nekdo jiz psal - vsichni si tady hraji na ekology a buduji si kariery na techto nesmyslech. Misto aby posilili spoje MHD a slevnili MHD na pul, ve mestech, kde je situace jiz tak neunosna, udelali kampan aby lidi inspirovali k jezdeni MHD.. Misto toho jezdi cim dal vetsi a silnejsi auta..
To ale neudelaji, protoze z toho neni profit.
Vsechno je tady zalozeno na podvodu - jeste to stale neni videt?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.