Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup při koupi nového vozu

Od: librus* odpovědí: 3 změna:
Pro někoho triviální, pro někoho ne... Prosím Vás, za pár dní bych měl převzít objednaný nový vůz. Mám pár nejasností, jak postupovat.
Nejdříve koupím vůz, poté pojedu vyřídit povinné ručení a pak na úřad k přihlášení vozidla?
Nebo
Nejdříve pojedu vyřídit povinné ručení, poté koupím vůz a pak na úřad k přihlášení vozidla?
Ptám se, protože přece bez povinného ručení přece nemůžu jezdit (v úvahu var. 2), ale zase, když si vyřídím pov. ručení a nepřevezmu vozidlo třeba z důvodu poškození? (v úvahu var. 1).
Když vyřídím pov. ručení, předpokládám, že ho asi budou dělat podle VIN, tak potom po registraci vozidla musím zpátky na pojišťovnu kvůli nahlášení SPZ?
Musím ještě před tím vším na nějakou evidenční kontrolu na STK? Děkuji moc za pomoc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Povinné ručení vám zajistí prodejce vozu - vyjedete z prodejny vč. pojištění. Pokud vám pojistka nebude vyhovovat, máte možnost ji zrušit do 2 měsíců od uzavření (od obdržení výpovědi je platná ještě tuším 8 dní, to si zjistíte v podmínkách pojištění). SPZ na pojišťovnu nahlásíte klidně telefonicky či e-mailem. Zelená karta bude nejprve na VIN, pak na RZ.

S STK vám poradí ostatní - nový vůz jsem nekupoval...

doplněno 11.05.15 10:30:

Četl jste, co jsem napsal? Vyrazíte pojištěn a ten samý den se stavíte ve své pojišťovně a přepojistíte dle svých potřeb... Možná se budete divit, že pojištění od prodejce je o 20% levnější, než to vaše..., ale když jste zvyklý u jedné oblíbené, nic vám v tom nebrání. Těch pár korun za 8 dní pojištění snad v případě koupi nového vozu není taková velká suma...

Další varianta pojištění je on-line - např. klikpojisteni.cz, ipojisteni.cz,... zadáte vin a základní info, po telefonu vám pojištění sjednají "od teď"-ale to asi také nechcete...

librus*
hodnocení

Nechci si vyřizovat pov. ručení přes prodejce, mají určitě svoji smluvenou pojišťovnu a já si chci nastavit svůj program v pojišťovně. Navíc ještě lítat po cizí a rušit a papírovat...

hodnocení

0x
Žádná evidenční kontrola, na přihlášení na úřadě vemte s sebou fakturu kde je vaše jméno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]