Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si před rokem nové auto značky ŠKODA. V papírech mám napsané, že bych měl každý rok dělat výměnu motorového oleje. Vzhledem k tomu, že auto je v záruce, budu platit za výměnu oleje, když auto hodím do oficiálního škodováckého servisu? Máte s tím někdo zkušenosti?
něco k tématu - auto.idnes.cz/...
Pokud chcete jen jezdit, pak by byla varianta autocentrum.cz/... nebo nepodnikatel auto.louda.cz/...
Obecně - reklamace a záruka se týkají jen dílů, u kterých je předpoklad trvanlivosti... např. elektronika ve voze by měla být funkční stále - servis v rámci záruční doby je zdarma (výměna kabeláže atd.) Brzdové destičky, kotouče, olej, filtry, ... podléhají opotřebení dle stylu jízdy a některé části - např. právě výměna oleje, brzdové kapaliny atd., jsou podmínkou deklarované záruky. Za tento servis samozřejmě zaplatíte.
Je však obecný omyl servisovat právě olej, filtry, brzdovku atd. v autorizovaném servisu dané značky. Pokud to výslovně není uvedeno jako podmínka např. 7mi leté záruky na vůz.
doplněno 11.05.15 13:41:Kamarád si koupil vůz se 7mi roky záruky - ve smlouvě měl napsáno, že záruka je pouze v případě pravidelných ročních servisních prohlídek u nich v servisu. Tj. jak psali níže, výměna oleje jinde může být levnější o 2 tisíce, ale ukončí vám záruku na vůz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.