Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měl jsem nehodu a přišel jsem o moji felicii a nyní potřebuji rychle během týdne koupit nové auto .
Chtěl jsem prvně něco "honosnějšího" a méně okoukaného, ale zamiloval jsem se do jedné Fabie co mají v bazaru.
Zatím jsem ji viděl jen skrze plot a musím počkat na pondělí, ale chtěl bych se zeptat.
Jedná se o Fabii II v combi s motorem 1.6TDI 66kw. Najeto 112tisíc.
Chtěl jsem se zeptat na toto:
1. reálná spotřeba: Dá se s tím jezdit normálním stylem jízdy při jízdě 50% městé a 50% mimo město okolo 5ti litrů?
2. Je na ní něco extrémně poruchového?
3. Na co si dát při prohlídce pozor?
Případně nějaké poznatky k tomu auto? Osobně si nemyslím, že to je špatný motor. A když jsem se díval na chip tuning, který za 5000 z toho auta vytáhne 87kw tak by to nebylo k zahození
Budu rád za cokoliv k tématu
A ještě jsem se chtěl zeptat jestli je normální cena 150 000 na fabii v elegance výbavě s najetými 112 000 v pohodě. A nebo to bude nějaký chyták?
1) Záleží na konkrétním kusu. Někdo s tím prý jezdí za 4,5 litru, já jsem se pod 5 nikdy nedostal. Kombinaci město a mimo město bych viděl tak na 6 litrů.
2) Kolem 150 tkm často odchází EGR ventil. Stojí celkem dost, protože má v sobě integrováno i chlazení. A navíc je prý blbě přístupný. Při častých jízdách ve městě bude trpět filtr pevných částic.
3) Klasika jako u všech škodovek. Zjistit, zda to není stočenka, bouračka atd.
Pozor na 55 kW verzi motoru. To už je fakt hodně slabé.
Cena mi přijde normální.
doplněno 10.05.15 13:07:A určitě si to před koupí vyzkoušej ve městě. Charakteristika motoru a zpřevodování přináší takovou trochu nepříjemnou věc: Když chceš udržovat v obci maximální povolenou rychlost, tak čtyřka je podtočená a duní a trojka je vytočená a hučí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.