Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seřízení ventilů Felicie

Od: tomi463* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, dneska jsem dělal menší údržbu na naši rodiné felicii 1.3 mpi, mimo to i seřízení ventilových vůlí, klasicky 0,20 výfukový a 0,25 sací, na naši feldě jsem to dělal poprvé, dotěď jsme to nechávali servisu, protože na to vždy nebyl čas, jinak už jsem to na pár favech a feldách seřizoval. No a teď k věci. Všechno proběhlo v pořádku až na sací ventil u 3 válce, tu pojistnou kontra matici jsem povolil v pohodě ale s tím seřizovacím šroubkem nejde ani za boha hnout, jak doprava tak doleva, dokonce jsem na tom zlomil špičku dost velkého kvalitního šroubováku, no naštěstí jeho vůje byla v pořádku, ale co budu dělat příště? Nevíte nejaký fígl jak to povolit? *nevi* Díky. Zkoušel jsem to prostříkat WD-40, jemně poklepat kleštěma, ale bez výsledku.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

phanomen
hodnocení

3x
Horkovzdusnou pistol a ohrat a pak to snad povoli. Staci chvilku. Kdyz to nepomuze,tak vyndat celou listu s vahadly a venku uz to urcite nejak udelas...

phanomen
hodnocení

0x
Jinak vyfukovy se delaji vic a saci min,ty to pises opacne. Ale myslim ze tech par setin stejne nepoznas...
Nene, u Felicie se nastavují oba 0,20, ale pokud má hliníkové zdvihací tyčky na sacích ventilech (jakože u MPi už určitě jsou), tak se na sacích nastavuje 0,25
tomi463*
hodnocení

Ahoj, možná sem to špatně napsal, ocel 0,20 a hliník 0,25 a jak napsal správně mikihans, tak mám na sacích už hliníkové. No, jak už jsem psal v otázce, tak ten ventil, který nešel povolit měl správnou vůli. Tak to nechám na příští seřízení. Tou horkovzduškou by to mohlo jít, nebo to zkusím povoli hned po jízdě, až bude motor ohřátý. No samozdřejmě to budu seřizovat až po výchladnutí. *smich* Jinak dík za rady
martinhajek*

Všechny Felicie 1.3 měly hliníkové sací tyčky.

tomi463*
hodnocení

martinhajek: To si jenom myslíš *smich*. Znám dvě felicie 1.3, kde jsou všude ocelově tyčky. Z výroby tam určitě montovaný nejsou. Todle asi už někdo bastlil. Ale máš pravdu *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]