Nejste přihlášen/a.
Zdravím, když koupím ojeté auto, je potřeba uzavřít PR hned, nebo je možno až do nějakých 14ti dnů nechat auto nepojištěné? Nějak mám zafixovaný tento termín, jde mi o to neplatit zbytečně, než se dokončí převod a auto by se samozřejmě neprovozovalo. Do depozitu to během převodu nedám tak aby neotravovala CKP.
Dobrý den,mám dotaz,koupila jsem od jedné paní vozidlo,která měla vozidlo v polopřevodu odhlášené na sebe. Paní vozidlo nepřihlásila,ale prodala ho mě a ja vozidlo také nepřihlašovala,ale prodala jsem ho dále,mam tedy něco někomu nahlásit? Kupní smlouvu nemám,protože jsem jí ztratila,děkuji za odpověď
Děkuji za stručnou odpověď,nevím jestli vůbec majitel vozidlo přihlásil tak mám strach,že jsem nikomu prodej neohlásila a ztratilo jsem doklad o prodání vozidla a majitele už neseženu,jinak mockrat děkuji
Tak auto jsem dnes koupil, privezl pres pul republiky se zelenou kartou a OTP puvodniho majitele - v pondeli mu to poslu at to muze odhlasit a zrusit PR. Ted jde o to, ze auto bude v poloprevodu cast pristiho tydne a asi i dalsi tyden, protoze jsme na dovolene aresi se to korespondencne. Takze otazka je, jestli to musim v pondeli pojistit, nebo staci az za 14 dni, mam dojem, ze tam nejaka takova lhuta je. Depozit samozrejme nelze, auto bude stat v garazi.
Jak píše Strejc.Vozidlo, pokud není v depozitu, nemůže být bez pojištění.Na druhé straně.Kdy na to ČKP přijde?
podmínkou zápisu do registru je předložit platný doklad o pojištění, číslo pojistky se zapisuje do registru vozidel jako povinný údaj.Auto v polopřevodu je z hlediska vymáhání dlužného pojistného z právního hlediska pro ČKP problematické, pokud bude auto v polopřevodu, nebude umístěnio na veřejné komunikaci ale stát v garáži, kde bude opravováno, stačí uzavřít pojistku klidně i po 14 dnech, nebio těsně předtím než vyjedete z garáže, nebo půjdete auto na úřad na sebe zaregistrovat...
V březnu jsem si koupil ojeté auto a hned na místě mě autobazar bez ohledu na mě uzavřel PR na 1 měsíc. Pochpitelně bez bonusu který mám. Jestli měli s pojišťovnou nějakou smlouvu nevím. Stalo mě to 350.- Kč. Do měsíce jsem pak sám uzavřel PR s poj. dle svého výběru.
Bez ohledu na mě je blbost. A jestli se do něčeho necháte donutit, tak to je vaše hloupost. Autobazar Vám nabídnul pojištění, aby jste mohl hnedka odjet s autem. To že by Vás nutil je blbost, protože si představte, jaké asi tak může mít provize z pojistného 350 Kč.
To je gulas, fakt me stve, ze asi PR budu muset ted uzavrit, to fakt neni nejaka moznost? Jde o tyden, nez mi prijdou odhlasene papiry a mohl bych to prepsat a treba rovnou ulozit do depozitu, protoze to nejakou dobu budu opravovat... Vetsi hajzliky nez pojistovny aby clovek pohledal, pokud jde o placeni pojistneho, maji podminky, ze se clovek nedoplati a pak stejne dostane prdlacku kdyz na to prijde
Zas někdo neví o čem mluví Dejte alespoň příklad z vlastních zkušeností, než začnete pomlouvat.
A co jako chcete videt? Ze ted platim PR i kdyz auto stoji rozebrane v garazi a jeste tak 14 dni stat bude? Ze jsem za nabourany predek dostal 5 tisic kdyz jen dily z vrakace staly 2x tolik? Ze se CKP snazi presvedcit verejnost, ze je potreba platit pojisteni za jakekoli registrovane auto - i takove, ktere neexistuje nebo je nepojizdne a je to tedy nehrozi, ze by pojistovna musela plnit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.