Nejste přihlášen/a.
Kontrolka signalizuje malý tlak oleje. Může to mít víc příčin, ale nejpravděpodobnější je nedostatek oleje v motoru Tomu by nasvědčovalo i to klepání. I když po 2 tisících by ho tam málo být nemělo. Kdy jste naposled olej kontroloval? V horším případě to může způsobovat vyběhané olejové čerpadlo, které studený (hustý) olej nedokáže pořádně natlakovat. Vadné čidlo bych vyloučil, to by motor neklepal. Rozhodně bych nedoporučoval s tím zbytečně jezdit. Každým takovým studeným startem motor poškozujete.
Zdravím, nechte si změřit tlak oleje a zkontrolovat čidlo tlaku, aby se mohlo vyloučit načnuté olejové čerpadlo.
Nemyslím, že by to byla chyba... řekl bych, že máte hydraulické ventily - forum.fordclubs.org/...
obecně třeba tady..
To ťukání je zřejmě vůle ve ventilech - než to začne rachotit a ztrácet výkon, neřešil bych.
doplněno 07.05.15 21:03:o víkendu si zajeďte, kam potřebujete, ale v týdnu se zastavte v servisu - já jsem přesvědčen, že jsou to ty ventily...a to je třeba řešit "neprodleně"
Já souhlasím, že klepání způsobují hydroštely na ventilech, ale nedomnívám se,že je to příčina, nýbrž důsledek nízkého tlaku oleje. Bude to chtít v první řadě změřit tlak. Zkontrolovat regulační ventil na čerpadle. Pokud už je nějaký nájezd na současný motorový olej, zkusil bych vyměnit a předevšám vyměnit olejový filtr za nějaký kvalitní,
Předně-cvakání ventilů=málo oleje nebo malý tlak.Změřit jaký dává tlak a dle toho postupovat!
doplněno 08.05.15 17:09:Dobrá rada nad zlato! Tak místo 5W30 protože je řídší,tak sáme hustější 10W40! a až se cvakání zvýší tak doporučíme jaký olej?15W40 nebo raději opravu a nové "hydroštely nebo jiný motor za xtisíc kč než místo nynější identifikace závady a její odstranění?!Taky jsem ve svém motoristém "dětství" jednou poslechl takové "babské"rady a zadřel motor!
Dal bych rozhodně jiný olej. 5W30 je řídký a patnáct let starý motor bude mít cosi natočeno a tedy i trochu větší vůle. Vůbec nic bys nezkazil olejem 10W40.
Nejlépe zahustit hladkou moukou nebo sáčkem kvalitní mleté kávy!
doplněno 08.05.15 16:30:Já naprosto! jedna "povedená" rada se mezi těmi ostatními určitě ztratí. Jde o to, zda si chcete jen tak pokecat na dané téma nebo zda očekáváte kvalifikovanou radu a zda jste vůbec schopen rozeznat co má hlavu i patu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.