Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno,
je na čase koupit na mojí Hondu Prelude novou spojkovou sadu. Co jsem se tak letmo podíval, mám na výběr Valeo, Ecedy, Sachs, Luk, Nipparts. Probélm je v tom, že každá značka má trochu jiný průměr, jedna 210 mm, další 215, další 220, další 225 mm. Bude v tom nějaký problém? Proč se vlastně nedělá jeden průměr?
Díky
Přijedu do servisu na výměnu "něčeho" - Pokaždé mi servisák nadává, že v dané značce a motorizaci jsou 3-5 druhů dílů. Jen pilový filtr je na můj vůz ve 4 verzích.
Proto při výměně dílů, které kupuji sám, vezmu ten starý a chci po prodejci na pobočce "TOTO". A je mi jedno, pod jakým číslem to sežene.
Když je to dražší nebo vyžaduje demontáž v garáži, využiju vždy servis, který objedná před opravou 3-5 druhů dílů, vymění ten správný a zbytek vrátí.
Je možné, že na váš vůz se vyrábí také 3-5 druhů spojek v závislosti na typu motoru, ale i na ročníku, čísle motoru či VIN.
Na katalogová data se nedívejte - katalog je hezká věc, ale ani fotky ani čísla ani rozměry souhlasit nemusí - a snad jen servisáci by vám dokázali povyprávět, co všechno se dokáže pod číslem schovat...
doplněno 07.05.15 11:23:no jak píšu - buď to dáte servisákovi, který objedná více dílů a nepoužité může vrátit nebo to prostě dáte do autorizovaného servisu a máte jistotu a záruku...
Děkuji všem za odpovědi,
nicméně to, že je to pro jinou motorizaci bych vyloučil, mám danou právě tu, kterou mám i ve voze, na 2.2l je zase jiná. Originální náhradní díl se již bohužel nevyrábí, proto mi to vrtá hlavou, jakou objednat. Radil jsem se s mechanikem, ale ten s mým autem nemá žádnou zkušenost, bohužel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.