Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tak přesně za 5 dní mělo vypršet pojišťovně období 3 měsíců na prošetření škodné události. Dnes mi zaslali cituji:
K přihlédnutí k povinnostem uložené zákonem 3 měs... sdělujeme že nemůžeme ukončit šetření výše uvedené škody z důvodu - probíhající šetření škodné události.
Máte li k dispozici podklady prokazující rozsah a oprávněnost vašeho nároku , dovolujeme si vás požádat o jejich předložení...
Tak já se ptám, co je to sakra za bordel, nabourali do mě, řekli mi, že je to totálka, že nato mají 3 měs a teď? teď mám dělat co jako,? co bych měl prokazovat? viník se přiznal, vše sepsáno, odesláno, podklady dodány, likvidátor na místě, co sakra chcou? Co mám dělat? jak odpovědět?
Navíc ten likvidátor před dvěma měs řekl že auto jde do aukce, ( nabídnuto 40tis- odmítl jsem) a že auto nesmím opravovat a musí zůstat v takovém stavu jakém je. ale do kdy?
Prosím poraďte.. Nechápu co po mě chcou, teď po skoro 3 měsících- odpověď že probíhá šetření?- na to snad byl onen čas stanovený zákonem...?
Obávám se, že Váš dotaz jste měl položit na pojišťovně, buďto telefonicky, emailem nebo osbně na pobočce pojišťovny. Neznáme podrobnosti, nevíme kde jste pojištěn ani co máte ve smlouvě. Proto to nejde jen tak zlehka říct. Samozřejmě je to pravděpodobně zdržovací taktika od pojišťovny aby nemusela vyplácet.
Ahoj. Repkine, máš pravdu, že to ty pojišťovny viníků dělají proto, aby celou věc zdržovaly. Mé bývalce právě dělají něco podobného. Už od loňského léta. Jsou to vandráci. To je pak jedno, jakou pojišťovnu tvýho povinnýho máš ty. Vlastně my všichni. Podobně se předváděla i Kooperativa při první nezaviněné havárce, mé tenkrát ženy. Málem ji ošidili o půlku peněz. Pomohla ji známá z jiné pojišťovny. Jestli se jim zmínit o soudech? V našem státě?
Přiznal, vyplnil podepsal, i po pozdějším dotazu, sám řekl že s tím souhlasí, že mu povinné ručení navýšili o 500,- ale nikdo s ním nemluvil ani ho nekontaktoval.. Díky za odpověď
pokud je to pojišťovna se kterou jsem se handrkoval já, vůbec se nedivím, já z nich páčil peníze 3 měsíce, pojišťovny se v praxi chovají jinak, zbytky vozidla vydraží v aukci, hodnotu vozidla vypočítají u zeleného stolu tak aby to bylo pro klienta nevýhodné a nějaké peníze mu rychle pošlou...cca do několika dnů po "aukci"...pak dělají mrtvého brouka
Pravděpodobně reagujete vlažně...pokud povádí nějaké "šetření" pojišťovna, je to její problém..."zbytky" vozidla nemusíte prodat za vydraženou částku, já postupoval jinak, po vydražení mi pojištovna poslala na účet rozdíl částky, na kterou ohodnotila auto a částky, za kterou v aukci vydražila zbytky...
"zbytky" koupil obchodmík ze severní moravy a sdělil mi že budu čekat 2-3 týdny, pak si pro auto někdo přijede...auto jsem nafotil a oslovil obchodníka z jižních čech, nabídnul jsme mu částku asi o 3 tisíce vyšší než mi nabízela pojišťovna...na druhý den přijela odtahovka a auto si odvezl, nesmlouval a zaplatil hotově, když odjížděl přiznal se že moje auto také dražil v aukci...
Pak když bylo auto pryč, nastudovall jsem si dokument který vydalo VUT v Brně a který se jmenuje Znalecký standard, Dá se najít na netu.
Jsou to postupy jak vypočítat hodnotu vozidla. Spočítal jsem si to sám, a protože pojištovna snižuje náklady a žádný znalecký posudek ani podrobný výpočet si zpravidla neobjedná, byl jsem na koni.
Auto byalo před nehodou ve stavu, který pojišťovna již nemohla posoudit.
Hodotu auta zpravidla počítají s použitm primitivnách výpočtů, předevšm zohledňují datum první registrace a počet ujetých kilometrů, skutečný stav je nezajímá, paradoxně jsou na tom lépe majitelé aut se stočeným tachometrem a podvodně "omlazeným " autem.
Já to počítal tak že mi vyšla částka o několik tisíc Kč vyšší, a to jsem neměl snahu pojišťovnu poškodit. Asi po dvouměsíční písemné komunikaci mi byl nakonec tento rozdíl doplacen, ale musel jsem uvést že pokud tak neučiní, mám v pohotovosti soudního znalce který mi zpracuje znalecký posudek za 3500,- Kč, kdy výsledkem bude částka kterou uvádím, mám sjednaného advokáta který za 5000,- Kč sepíše a podá žalobu, a když jí podám, budu trvat na soudním projednání a veškeré náklady půjdou na jejich triko. Navíc jsem pořád uváděl že mi jde jen o úhradu skutečné škody, na kterou mám ze zákona nárok, je k tomu i několik judikátů, včetně nálezu Ústavního soudu.
Na postup pojišťovny si můžete i stěžovat podle zákona, stát vykonává dohled nad finačním trhem.
Chyba bude asi někde jinde, pokud jste odmítnul nabízené pojistné plnění čeká pojišťovna návrhy z Vaší strany.
Já tomu věnoval 3 měsíce, studiu znaleckého standardu, zákonů a vyhlášek o pojištovnictví a judikátů soudů všech stupňů...
Navíc jsem v té době komunikoval dopisy s dodejkou a od prvního momentu jsem měl vše pod kontrolou.Dnes jsou datové schránky a komunikace jde rychle.
Než jsem auto prodal vše jsem důkladně zdokumentoval, auto nafotil, auto prohlédnul a nafotil i můj autoservis i můj známý který má razítko soudního znalce. Naskenoval jsem servisní knížku, sehnal druhppisy faktur za provedený servis atd...Pojišťovna neměla nic, jen kopii TP, protože se o nic nezajímala.
tady nejde o částku, ale o princip, vzhledem k tomu, že to byl zánovní passat, nebylo to málo...asi 10 procent z jeho skutečné hodnoty
Dobrý den, děkuji za odpověď. Mě pojišťovna právě žádné plnění nenabídla, jen mi poslala nabídku z aukce, ale žádnou likvidační zprávu, ani návrh ani nic. Já jsem jen nechtěl to auto prodat zato co mi nabídli. A teď před ukončením lhůty, mi napíšou že mám dodat svoji oprávněnost, ale nato dokazování a šetření snad měli dlouhou dobu ne?.. a jak to dlouho teď může trva? Já jim pošlu že trvám natom aby vyplatili pojistné, a co, kolik jají času , dalšího času? že za celou dobu 3 měsíců mi krom nabídky z aukce ani nezatelefonovali..
Jak mu mohli navýšit pojistné kvůli této nehodě, když věc nebyla doposud ukončena? Mám dojem, že někdo kecá.
Jinak souhlasím, že komunikace s pojišťovnou je na dlouhé lokte. Telefonní kontakt vám nedají, vy se akorát dovoláte na spojovatelnu, odkud vás ale nikam nepřepojí. Takže vše písemně. Obzvlášť v případě tzv. povinného ručení, kdy poškozený nemá absolutně šanci ovlivnit výběr pojišťovny a parametry pojištění, je to prostě na houby.
Pokud uvádí požadavek na oprávněnost nároku, vypadá to na neurčení viníka. Informaci ale musíte získat vy od pojišťovny - prostě mlátit do stolu na pobočce a vyhrožovat medializací...
Můžete prosím uvést název pojišťovny? Opravdu by mne to zajímalo - toto jednání není normální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.