Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia vs Rapid

Od: danysek odpovědí: 5 změna:

Ahoj všem ;) ,

co si myslíte je lepší si koupit Škodu Octavii II. 1,9 TDI 77KW a nebo Rapida 1,2TSI? Který znich bude lepší? :)

Já si osobně myslím, že vydrží déle motor 1,9TDI než 1,2TSI

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Skuste si porovnať čo vydrží dlhšie:motor čo sa otočí 2500 krát za minútu alebo motor ktorý sa otočí 4000 krát za minútu? hoci budúcnocnosť ukáže kde bude pravda.

hodnocení

0x
Tady jde o to kolik km najezdite za rok , kolik km najezdite na jeden zatah a to PD TDi jiz tez neni zadna slava :) vseobecne vydrzi vic TDi jenze servisni ukony s zivotnosti auta muzou byt vyssi nez u rapida :)
takjan*

Rapid je auto nejnižší úrovně, žádná výhra..

mzxy*
hodnocení

0x

Rapis je schválně špatně vyrobené auto. psalo se v Americe

Bral bych pédéčko 77 kW, pokud je oktávka dobrém satavu, nestočená, nebouraná, servisovaná, bude bez problémů sloužit půl milionu nebo milion kilometrů

chci vidět téesíčko se stavem tachometru např. 475 tisíc

radekradeczech
hodnocení

0x

Dobrý den. Váš dotaz samozřejmě chápu a respektuju na to, na co se ptáte, ale je důležité, že se ptáte na úplnou hloupost. Teď to nemyslím nikterak ve zlém. Je to asi stejná otázka jako tramvaj vs. Trojelbus. Oboje má trolej, ale oboje je něco úplně jiného. Oba motory jsou v autech, která mají čtyři kola, ale s každým se jezdí jinak a každý z motorů je určený na něco jiného. Benzín si ibecně kupují lidé, kteří při svým cestách jezdí spíš kratší úseky a často ve městech, kdy často vypínají motor. Benzínový motor se totiž daleko dříve ohřeje na provozní teplotu, když to naftový nikoliv. Další rozdíly jsou v tom, že k naftovému motoru se musíte chovat šetrněji, protože si nenechá líbit to, co ten benzínový ještě zkousne. Ale samozřejmě jde i o to, co Vám vyhovuje, ale i tak je dobré brát vždy v potaz, že naftový motor je na vzdálenosti a benzínový na kratší. Toto pravidlo platilo vždy a platit bude také také do konce světa.

Já osobně najezdím ročně 40tis. Podle nájezdu si každý řekne, že pro mě je jasná volba naftový motor. Jenže velkou část z toho najezdím po městě, do krámu, do práce, za kamarády, za rodinou na druhou stranu města, atd. Takže pro mě jasná volba spíše benzín. Ač po městě jezdím za 7 litrů a s naftou bych jezdil za 6, ale ve finále bych ty peníze, co ušetřím, dal za servis, kdybych měl naftu. A když jedu na dálnici, tak zkrátka nejedu 130, když nepospíchám (což je tedy málokdy) a jedu 110 a tehdy mám spotřebu také 7litrů, někdy nižší. S naftou bych jel třeba za 5.5, ale jak říkám, servis by se prodražil. Ale je to na Vás. Každopádně si myslím, že ten motor 1.9Tdi 77Kw už není ta stará dobra "jednadevítka," která jezdila za 4,3litru, nechala si líbit všechno, byla strašně spolehlivá, tady už jsou daleko větší problémy, spotřeba je vždy daleko daleko vyšší, protože Škodovka se musela přizpůsobit nesmyslným požadavkům EU na techniku, díky čemuž vzrostla reálná spotřeba. A pokud bych měl okomentovat tu "jednadvojku," tak bych řekl to, že ten motor byl ze začátku poměrně problémový, ale jelikož si ho zezačátku kupoval úplně každý, když pominu motor HTP, tak se na ty problémy přišlo a všechno (hlavně rozvody) se podařilo během pár let vyřešit a dnes, nějak po 6/2011 už je to motor spolehlivý. Ale musíte si vždy říct, že je to prostě jednadvojka, čili menší objem než měl favorit a podle toho se k motoru chovat a nehonit ho, protože trpí. Nenechat malý výkon motoru a jeho lapání po dechu zastínit skvělým turboefektem, protože to auto opravdu jede, ale většina lidí ten motor honí a pak se diví, že se jim rozsypal, protože ten objem je prostě malý. A spotřeba poměrně hodně roste, když jedete na dálnici v pěti lidech 130km/h... Je to na Vás, já Vám svoji radu dal... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]