Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,čekají mě zkoušky a chtěl jsem se zeptat,když komisař řekne,že mám zastavit ve druhé řadě,tak co to znamená?Například pojedu v ulici a vpravo budou stát auta a když mezi nima bude volné místo,tak tam mám nacouvat a zaparkovat? Ale to by musel říct zaparkovat a né zastavit ne? Budu moc rád,pokud mi poradíte. Hezký den přeju.
Druhá řada je druhá řada, vy byste parkoval přece v první u chodníku když tam bude místo, že? Zákon to přece řešíí.
doplněno 30.04.15 12:19:hejkale, co si z toho tazatel vezme? Já mu dávám radu, chce řidičák, má znát zákon, nezná! Co u testu? Tak proč chce ke zkoušce?
doplněno 30.04.15 18:07:Co je to "nadřízený komisař"?
Policisti již 20 let nejezdí na závěrečné zkoušky. Tak to muselo být již velice dávno., a především zkoušející řidiči měli být poučeni instruktorem že se musí vždy uposlechnout výzev komisaře bez ohledu na to zdali je to proti pravidlům, jelikož za to odpovídá, a především může nastat situace kdy musí zákon porušit a projet například po chodníku nebo couvat v jednosměrce etc...to se holt u závěreček stává.
Zákon o provozu na pozemních komunikacích § 25 odstavec b.
(1) Řidič smí zastavit a stát jen
b) v jedné řadě a rovnoběžně s okrajem pozemní komunikace; nedojde-li k ohrožení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, smí v obci řidič vozidla o celkové hmotnosti nepřevyšující 3500 kg zastavit a stát kolmo, popřípadě šikmo k okraji pozemní komunikace nebo zastavit v druhé řadě.
Přitom musí dodržet další náležitosti specifikované v uvedeném zákoně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.