Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci se zeptat, pokud bude majitelem vozidla má partnerka, můžu si já na sebe k vozidlu sjednat povinné ručení na sebe i když auto není moje?
Není třeba svolení od majitele.
Já jsem dříve pojistil vozidla synkům, když měli drahé pojištění..
doplněno 29.04.15 12:20:athenaise,
a to když já napíšu uzavřu autopojistku na ségru a ona to nebude vědět, to je také legální? Jako že zfalšujete její podpis? To je podvod.
A co když to nezaplatí? Co potom? Přijde vyšetřování, hledání, zjištování a zjistí se na to, že sestra neuzavřela pojištění, ale třeby vy. Podle závažnost případu i trest.
To přece není jen tak, aby každý na každého napsal pojistku! Ne napsal, ale uzavřel pojištění za ségru, to můžu klidně i já, když budu vědět něco o jejím autě.
Ty Milánku, a to když já napíšu autopojistku na ségru a ona to nebude vědět, to je také legální? A co když to nezaplatí? Co potom? To přece není jen tak, aby každý na každého napsal pojistku!
Pokud platíte pojištění na vůz, který je již pojištěn (sestra to neví, takže si platí svou vlastní POV), jedná se o duplicitu pojištění a případné plnění půjde na půl z každé pojišťovny. V případě HAV však nepočítejte také 2x tolik peněz - řeší se opět polovinou z každé pojišťovny.
Pokud jste majitelem vozu a někdo vám POV platí, stále jste majitelem s touto povinností a je na vás, jestli si hlídáte správné hrazení pojištění.
Může být problém, když si najednou řeknete "já jsem naštvaný, že mi sestra platí pojistku a uvedla do smlouvy mé rodné číslo - bez mého souhlasu" - a začnete za její dobrotu právně řešit to zneužití osobních údajů..
Ty Athenaise, aby o tom nevěděla, tak bys musela na pojistné smlouvě zfalšovat její podpis, takže takhle to legálně nejde. Leda ty jako pojistník a pojistit její auto bez jejího vědomí - ale to by nejspíš bylo pojištěné dvakrát (leda že by na pojištění kašlala a ty jí chtěla zachraňovat bez jejího vědomí). Pak by pojištění bylo legální, ale její údaje na smlouvě by bylo zneužití osobních údajů.
Povinné může platit kdokoliv. Ale vlastník/ provozovatel si to musí hlídat, protože povinnost mít pojištění nemá ten "jiný pojistník" ale vlastník/provozovatel, tj. pokud nebude pojištěné tak on bude mít problém (např. pojistník přestane platit, skončí pojištění, pak nepojištěné způsobí nehodu a problém má vlastník)
Řešeno mnohokráááte! Najděte v zákonu o pojištění, že pojistku musíí! hradit vlastník, či ten kdo je v registru. Spousta organizací nezajímá, kdo to co hradí, ale že ty peníze na účet přijdou! Z toho možné vyplývající problémy je jiná věc (bonusy u pojištění). Půjčíte si auto na delší dobu, kdo bude pojistku hradit? No a to budou pojistku, když o tom vlastník neví hradit oba? Proč si nenačtete povinnosti?
takajne, jak jste uveden v registru? Jako vlastník, či provozovatel?
doplněno 30.04.15 06:28:Takjane, prosím, jaký je rozdíl mezi vlastníkem a majitelem?
Páč já se domnívám, že kddyž něco vlastním, jsem toho majitelem. Kdo tedy bude, ve Vašem případě, osoba zodpovědná za přestupky, zaznamenané automatickým bezobslužným záznamem?
Děkuji
Platím mnoho let pojistku za auto jako soukromá osoba firmě, ve které jsem zaměstnán. Počítají se bonusy, firmě přeůčtovávám pojištění a je vše v pohodě. Finanční úřad několikrát kontroloval, nikdo s tím nemá problém.
Rovněž "zápisy" na této poradně mnoho neznamenají! Názorným příkladem jsou Vaše příspěvky z: "17,32" a " 00,06", které si odporují.
Jaký je podle Vás rozdíl mezi "vlastníkem" a " majitelem"?
Nějaký zápis v registru nemá žádnou právní hodnotu. Bylo to mnohokrát zveřejněno, např v souvislosti s vymáháním kanceláře pojistitelů. Vlastník, držitel...Syn je majitel, platí ručení, v registru jsem já. Když jeho přítelkyně poškodila plot (diskutovaným vozidlem), neměla pojišťovna s plněním jediný problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.