Dobry den, prosim o radu. V utery jsem prijela autem domu. Ve stredu jsem si hosla ppreparkovatna lepsi misto a niceho jsem si nevsimla. V sobotu jsem chtela odjet a koukam prazdna zadni prava pneumatika. Kolem jsem obkrouzila obrubnik. Byly na nem stopy. Jinak neni na gume zadna dira mam to zkontrolovane (snazila jsem se ji opravit tou opravnou sadou, tak v servisu vymyli lepidlo a gumu znova nafoukli) Moje otazka zni je mozne, ze by se odchlipla od disku (kvuli tomu, jak jsem ji vzala o ten obrubnik) a utikala pomalu od utery do soboty, nebo ze byl treba vadny ventilek, nebo je nejvetsi pravdepodobnost, ze mi to nekdo vypustil naschval? A jak dlouho by takove vypusteni trvalo? (byla usla az stala na rafku). Za kazdy nazor budu moc vdecna. Dekuji
Já teda nevím, ale to by asi bylo slyšet, kdyby to bylo o obrubník. To auto by na ten obrubník vyjelo a bylo by cítit škubnutí. Kdyby byl obrubník vyšší, poškrábalo by to ráfek nebo ohnulo. Vypadá to, že k tomu někdo na pár minut dřepnul a povolil ventilek. A byl to majitel auta, které tam nejčastěji parkuje.
lindaf*
Myslite, že Cerniku si jako stoupla na něčí místo? . Je to před panelákem na parkovišti. je fakt, že většinou tam na stáli sousedi (důchodci). doplněno 27.04.15 14:12: Ach ta autokorekce, má tam být, že jsem si stoupla... Na té gumě byly stopy jako poškrábané dokolečka a ráfek nevím no, mám na tom poklice.
neřešte možnosti po webu - stejně musíte zajet do pneuservisu ... možná je někde hřebíček, možná uchází ventilek, možná... Dejte si tam rezervu a nechte v pneuservisu prověřit, opravit...
doplněno 27.04.15 14:33:
Tak v tom případě ano - pokud byla pneu dlouhodobě na hraně chodníku a tím deformovaná, mohla se tam najít dírečka mezi diskem a pneu... zvláše u "ťuknutého" disku nebo hliníkového, který má už něco za sebou (odlepuje se mu sem tam nějaká lakovaná vrstva...)
Zvláště dlouhodobé parkování na nerovnostech (třeba půl pneu na chodníku) může dojít k vypuštění nebo trvalé deformaci...
lindaf*
Mam prezuto zadni napravu na zimni a kolo jsem mela v pneuservisu s timro vysledkem ze je v poradku a neutika. Je vymyta od lepidla a znova pripevnena na disku. doplněno 27.04.15 14:50: Ono to bylo tak, ja jsem v utery prijela a asi jsem jela kousek jako podel toho obrubniku, jinak pak uz jsem stala normalne na rovine. Cela pneumatika byla zvenku obkrouzeny byla jako seskrabana. Pneu je v pohode jen se ptam protoze mam strach, ze mi to nekdo upustil naschval a pak se mnou bavil...
asd1
Možné jsou všechny možnosti. Pokud pneuservis nic nenašel tak my na dálku těžko.
I přesto že nic nenašli tak ucházet může = před příští jízdou zkontrolujte.
lindaf*
Ano, mám jí nafouknutou v garáži (na 2,7 baru), zatím, tak uvidiíme jestli ujde ..
Zdravím, čistě teoreticky - pokud byla výška obrubníku, o který jste se tím postiženým kolem opřela (objela ho) taková, že bok pneumatiky je vyšší než obrubník, nemuselo dojít ani k poškození disku, ale jen k odtlačení pneumatiky od disku (stejně jako to dělá stroj při sundávání pneu z ráfku) a tím došlo k úniku vzduchu (pozvolnému). Stačilo jestli se ta pneu odchýlila od disku v jednom malém bodě - proto ten pomalý únik. Jen pro zajímavost - pokud byste neměla bezdušovou pneu, ale klasickou starou pneu ještě s duší uvnitř, uník vzduchu byste neřešila, protože duše by vzduch v pneu podržela.
obrubníky v ČR projektují a pokládají idioti, nechápu jaký význam ,má 20 cm nebo 25 cm obrubník...před týdnem jsme bylk v severnmím německu, KJreis Storm,anrn kouserk nad Hamburkem, a tam měl místní obrubník asi 3 cm, ale byl barevně odlišen od zbytku dlažby a asfaltu...
nelze se divit že naši řidiči a řidičky si ničí disky a pneu na 20 cm idiot-betonech
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.