Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjím bezúdržbový akumulátor

Od: mara* odpovědí: 3 změna:

Nabíjím autobaterii Bosh S3 002 (45 Ah) vypůjčenou standartní nabíječkou. Trvá to už 15 hodin s minimálním efektem. Poraďte, prosím. Nedělám něco špatně? Nezničím baterii nebo nabíječku, nebo obojí? Mám pokračovat? Děkuji, Mára.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A jakým proudem nabíjíte? resp. kolik ampér dává baterce nabíječka?

Jak stará je baterie?

Jak dlouhé jsou vaše cesty vozem - po nastartování?

doplněno 27.04.15 09:52:

Tak 6 let už je zasloužený důchod, zvláště při minimálním užívání... Můj rekord byl 8 let akumulátoru, ale denní nájezd byl 30-80 km.

Na 4,2A by mělo stačit 11 hodin dobíjení - takže pokud se baterce nechce, asi vám nezbude, než koupit novou. Zničit nemůžete nic - maximální tento starý akumulátor vybouchne, pokud je vadný a budete ho nabíjet dále... (já to nezažil, jsou to takové ty "jedna babka...")

nové za litr.. to není moc na dalších 6 let :) Varta a Bosch jsou značky, ale já mám velmi dobrou zkušenost s MAFF - v těchto Ah to není rozdíl.. u 80Ah už jsou to tisíce...

autobaterie.heureka.cz/...

mara*
hodnocení

Výchozí 12 V (4,2A) max.hodnota 6A. Stáří baterie cca 6let. Poslední rok ježděno minimalně. ( Tuším-koupit novou, ale momentálně nemohu něco zničit či ohrozit? )

buss
hodnocení

2x

Doporučil bych pro info změřit kapacitu (některé prodejny to dělají zadarmiko, servis). Pokud startuje, tak o co jde? Prostě to tam nechte, pokud nevaří, nezahřívá se... Dá se doplnit elektrolyt? S postupným nabíjení nabíjecí proud klesá, měřte i napětí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]