Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srážka ze zvěří vs pojištovna

Od: tregedo* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, měl jsem srážku ze zvěří a škoda na autě cca 20 tisíc. , jenže jsem neměl havarijní připojištění na tuto srážku. Zavolal jsem policii , která to má vedené kdyby něco pojištovna...ani fotky si neudělali.

Napadla mě možnost, udělat cca za měsíc fingovanou bouračku s někým a škodu by mi pojištovna vyplatila na základě povinného ručení...

Myslíte si že by to šlo ,máte někdo nebo znáte někoho s takovou zkušeností? Víte jaká je doby a já nemám nazbyd tolik peněz a slyšel jsem že to takto hodně lidí dělá. Vím,že je to podvod, to mi řikat nemusíte, ale každá rada jak to provést dobrá.

Děkuji a přeji krásný den všem .

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smiler
hodnocení

2x

Vůbec bych Vám neradil to zkoušet.Pojištovny dnes daleko více a důsledněji zkoumají i tu nejlacinější pojistnou událost.To co "prošlo" snadno bez zkoumání před 10 roky se dnes pečlivě zkoumá .Zkoumají se důkladně obě nabouraná auta zda bouračka do "sebe" zapadá atd..Nedávno kolega na parkovišti odřel auto o jiné auto.Prkotina.Obě auta byla v pojištovně zkoumána zda šrámy odpovídají na obou vozech výškově,barevně,hloubkově.Prostě honí se každá "koruna" aby se nemuselo vyplácet..Navíc se pojištovny zpětně dotazují při události na policii zda v poslední době nebyla nehoda.Což je zrovna Váš případ kdy ted máte záznam.

Dělejte jak chcete ale opravdu se hodně přitvrdilo a aby Vás těch 20 tis nemrzelo ještě více.Ale i tak držím palce at to dobře dopadne.

hodnocení

2x

Tedy máte zajímavý sled myšlenek. Napřed vše nahlásíte na policii a pak chcete jít do pojišťovacího podvodu? To mě přijde docela kuriózní. až pitomé. Možná Vás to překvapí, ale mnohé pojišťovny jdou velmi zostra právě po fingovačkách a mají na to své detektivy.

Peníze ,,nazbyd´´ nemám ani já, ale právě proto mám auto připojištěné právě na srážku se zvěří.

Takže dobrá rada zní - škoda 20tKč je sice dost, ale zase ne příliš. Už jsem měl tu ,,čest´´ se srnou, kterou jsem sestřelil Jumperem - a bylo to za 100 tKč. No problem - šlo to na pojišťovnu.

Takže si auto opravte a nezadělávejte si na opravdový průšvih...

danys*
hodnocení

1x

Budte rád, že jste ještě nedostal pokutu! Kvůli pár tisícovkám se dopouštět podvodu? No koukám, jak jednoduší lidé mezi námi žijí!

tregedo*
hodnocení

... no každej není tak bohatej jako Vy pane, já celý život pracuju a nikdy sem nebyl v posl. 10 letech nemocnej ani, takže si o jednoduchosti myslete to co já a vše si řádně platím narozdíl od jiných občanů , uprchlíků co si vzponěli že jsou češi atp ., takže co, každej tady ukradne co jde.

repkin*
To jako myslite vazne? Kdyz kradou jiny tak ja budu krast taky? Pak se muzeme divit, ze to tu vypada tak, jak to tu vypada s takovym pristupem. Navic nevim co ma srazka se srnkou spolecneho s tim, ze jste deset let prechazel nemoce a zkratil si tim o par let zivot kvuli par stovkam navic. Jini lide pachaji sebevrazdy, spachate ji taky?
doplněno 26.04.15 18:43:

danys ... jak vidíte, jsou lidé, které to napadne :-D

danys*

jste hlupák,když tam zavoláte policajty a pak to chcete hodit na pojistnej podvod! To se nezlobte, ale tohle normálního člověka nemůže napadnout!

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Vyzkoušej fingovanou bouračku a já ti přeji aby na to přišli a napařili ti pořádně mastný flastr.Nejsem škodolibý ale uvědom si,že kvůli takovým a podobným podvodníčkům se povinné ručení neustále zdražuje a ve finále na to doplácíme všichni.

repkin*
hodnocení

0x

poradte.cz/... Z7

jinak zvěř je majetek, který někomu patří, škodu můžete vymáhat po majiteli honitby, správně by jste měl ještě Vy dostat pokutu, jelikož jste nepřizpůsobil jízdu když jste vrazil do srnky, pokud PČR nepořídila fotodokumentaci, stěžujte si u nadřízeného těch policistů co byli na místě (pravděpodobně dopravka či obvod).

y3oxazafub

Volně žijící zvíře nepatří nikomu.

doplněno 26.04.15 17:31:

V občanském zákoníku § 1045 uvádí, že

věc, která nikomu nepatří, si každý může přivlastnit, nebrání-li tomu zákon nebo právo jiného na přivlastnění věci. A zákon o myslivosti tomu brání.

Majetkem držitele honitby se stává, až když si jí přivlastní dle zákona. Např. usmrcením, odchytem... atd.

doplněno 26.04.15 17:39:

Občanský zákoník

§ 1046

(1) Divoké zvíře je bez pána, dokud žije na svobodě.

(2) Zajaté zvíře se stane zvířetem bez pána, jakmile získá svobodu a jeho vlastník je bez prodlení a soustavně nestíhá nebo nehledá ve snaze je znovu zajmout. Takové zvíře se však zvířetem bez pána nestane, je-li označeno takovým způsobem, že lze jeho vlastníka zjistit.

doplněno 26.04.15 18:03:

A když už mluvíš o myslivcích, tak tady je právní rozbor JUDr. Ing. Martin FLORA, Dr.

myslivost.cz/...

Prakricky se v něm uvádí, že volná divoká zvěř, která se může bez omezení pohybovat v krajině, nemá vlastníka. Jedná se o tzv. res nullius.

repkin*
Takovou hloupost vam rekl kdo? Vse ma sveho majitele, za skody zpusobene lesni zveri zodpovida majitel honitby a to bud soukroma osoba nebo nejake myslivecke sdruzeni.
likin*

To si nejsem tak jistý, například ryba, dokud není ulovena je právně "ničí".

repkin*
I ty ryby musi nekomu patrit, komu by jinak vznikla skoda pri pytlaceni. U te lesni zvere si jsem 100%jisty jelikoz jsemy se nedavno bavil s myslivci a ti rikali, ze museli zemedelcum platit 120.000,-za to ze "jejich" vysoka sezrala zemedelcum cast urody na poli.
likin*

ne není to pravda,ryba právně do ulovení je to doslova "věc ničí" , z toho vyplývají problémy s náhradou škod například kormoránem.

repkin*

Tak je možné, že ve starém OZ to bylo řešené jinak, je pravda, že neříkali, kdy se to stalo, takže to mohlo být klidně i před NOZ. Tak se potom omlouvám všem za dezinformaci. Ale i tak je mi to divný, protože pokud bude někdo pytlačit, tak komu vznikne škoda, když ne třeba těm myslivcům či rybářům, případně majiteli lesa či vodního toku?

doplněno 27.04.15 08:12:

Tak potom nevím, proč nám to myslivci říkali ... no nic, nebudu to řešit. Zkusím se ještě zeptat v práci, jelikož si pamatuju, že se to kdysi řešilo.

y3oxazafub

Tohle řeší zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti a ten již nějaký pátek platí.

A ohledně škody. Pokud zastřelím např. jelena a následně ho odvezu, tak škoda vznikne. Protože jakmile zvíře vyhasne, tak se stává majetkem držitele honitby.

fantom*
hodnocení

0x
Podvod se vám rozhodně nevyplatí
A ani bych to nezkoušel

kimbert*
hodnocení

0x

Nemusíte mít havarijní pojistku,mám zákonnou pojistku u které je i pojištění srážky se zvěří ,pojištovna zaplatí škodu do 100tkč /rok,takže pokud bydlíte v místě kde zvěř přebíhá cestu častěji,tak doporučuju.(p.generali)

hodnocení

0x

Tragedo,

vy plánujete pojistný podvod, jako trestný čin?

Vy si myslíte, že se někdo bude veřejně chubit s podvodem?

Když nemáte tolika peněz nazbyt, musíte to řešit jinou cestou, nežli podvodem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]