Nejste přihlášen/a.
Prosím o dotaz mám tento alternátor k čemu je ten vystup vzadu s tou hadičkou,že vede do palivového filtru?je to Mazda 323
řekl bych že je to vakuová pumpa na posilovač brzd ale proč od palivovéo filtru
Z alternátorem to nemá společného nic(jen je tam přišrubovanej)-vlastně pohon.U benzínu to není protože podtlak na posilovač brzd se bere od sání
naftova verze to ma a u benzinove to neni tam je klasicky alternator.ANo vede to opravdu do brzdoveho valce ja to vcera prohhlizel za tmy.Jakou funkci to ma na alternatoru?kdyz benzinova verze to nepotrebuje?dekuji
benzínová verze si bere podtlak ze sání a naftová si podtlak bere z vývěv.
vývěva bývá na motoru na vačkové hřídely nebo jinde jako zde na alternátoru. Někdy je samostatně elektrická (elektromobily)
On tady ten altik když se necha odpojený tak nefunguje ani otáčkoměr,a tědka mi to začlo blbnout,že před na 1.pozici spínačky to má žhavit,což dělá ale mají i svitít kontrolky a po startu zhasnout a ty právě přestaly svítit a altík dává jen 13,6 V.
Proměřil jsem to tak že jsem dal multimetr na + kontakt baterky a měřil odběr přes něj a bez spínačky tam je 2,65 A odběr,tak jsem vyndaval pojistky,abych zjistil co to dělá v kabině všechny venku a pořád odebíralo,tak jsem vyndaval u motoru v pojistkovnici a až poslední s hodnotou 80 A a označením MAIN ,tak až poté odběr klesnul na 0 A.
Díval jsem se ,že je to pojistka ,která chrání všechny spínacích obvodů.
Odpojoval jsem i čidla na termostatu,na brzdovou kapalinu,a i žhavičky a pořád byl odběr,až vyndáním pojistky 80 A,která je tam jediná se to vyřešilo,ale tědka co tedy to způsobuje?Co je na ní napojeno?
Mazda 323 Bg ,1,7 Diesel 42 kw motor
Fuse MAIN vede na spínačku, jestli si to měřil při vypnutém klíčku zkontroluj spinací skříňku a kabely kolem.
Ano měřil jsem to při vypnuté spínačce,tak na ní zaměřím.A dám vědět.mám někde snad i náhradní.Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.