Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorka nedrží volnoběh

Od: grenzig* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den mám takový problém mám motorku V.D.O Moto Genesis 125ccm(200) když motorku nastartuji ze studena tak volnoběh drží jak mile se zahřeje přestane držet volnoběh tak jsem zkoušel seštelovat bohatost směsi ale ta na to vůbec nereáguje Nevíte čím by to mohlo být? Všem moc děkuji za rady :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zdrávím,máš na karburátoru šroubek na štělování volnoběhu.Zkus šroubek dotáhnout na 0,5 až 1 otočku.Volnoběh se šteloje na zahřátem motoru. ;)

grenzig*
hodnocení

Když to sešteluji tak to chvilku drží ale po chvilce to zase začne na 3000 otáček :(

olinlitomericko
hodnocení

2x

Nech ! VYCHLADNOUT ! motor, vymontuj zapalovací svíčku (podivej se jestli neni zanešená špatně spálenou směsí to jest černé saze na jiskřišti svíčky nebo jestli neni samej benzín-nepálí čili nehází jiskry jak má) a pokud něco z toho na svíčce uvidíš, dej tam novou, která tam patří od výrobce doporučenou nebo-li určenou. Do své motorky jsem zkoušel kdejakou svíčku a stejně byla nejlepší ta doporučená výrobcem. Jednou jsem narazil i na novou špatnou je to už deset let zpátky. Pokud to nepřestane, tak to bude nějakýma čidlama na bohatost směsi- pokud tam tedy nějaká jsou. Další chyba může být od zapalovací cívky přes vysokonapětˇový kablík k "fajfce" až po fajfku samotnou (tedy ve fajfce bývá předřazený odpor okolo cca 2000 ohmů kvůli odrušení, aby si nerušil televize nebo rádia v blízkosti motorky). Je potřeba se podívat na internet, kolik přesně odpor je na tvuj typ motorky určen a změřit nějakým měřáčkem co umí odpor (ohmy). Jo a bez toho odrušovacího odporu ti motorka taky pojede, takže pokud se dá vyndat, nahraď to kouskem hřebíku nebo podobně.

sos*
hodnocení

0x

Zpravidla to bývá přisávání vzduchu a to kdekoliv- třeba příruba karburátoru , těsnění u kliky , karteru. Doma se tohle obtížně hledá.

grenzig*
hodnocení

Měl jsem rozebranej celý karburátor a nepřišlo mi že to někde přisává falešný vzduch :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]