Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křižovatka - kde odbočit

Od: kamiln odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat,ohledně tohoto obrázku křižovatky: když chci odbočit vlevo a jsou v provozu světla, tak když na zelenou vyjedu, najedu si doleva a dám přednost protijedoucím vozidlům dle červené šipky a pak dokončím odbočení... Ale pokud světla nefungují a řídím se značkou, tedy jsem na hlavní a chci odbočit vlevo, tak ale nemůžu si najet jako když jdou semafory dle té červené šipky to bych byl jakoby v protisměru, tak musím jet dle té zelené šipky že? Tedy tam jak je zelená šipka, dát přednost protijedoucím a pak dokončit odbočení?

Křižovatka - kde odbočit

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzajs122
hodnocení

2x

Vozidla odbočující vlevo se míjejí pravými boky, což v případě zelené šípky nedá ani náhodou. Najedu si někam k červené šipce a počkám si až projede všechno přímo v protisměru e/nebo odbočuje vpravo a pak dokončím odbočení vlevo tak, abych se nepletl do dráhy autům z protisměru, co taky odbočují vlevo...tzn. míjíme se pravým bokem a naše dráhy se nesmí křížit.

hodnocení

0x

Kamile, nevím, zdali jsme Vás pochopil.

Vždy, si najedete jak je zelená šipka. Když jde semafor i když nejde. Zdůvodnění: Máte to blíže na dokončení odbočení, když vždy dáváte přednost. Páč když zůstanete na červené šipce, projedou protijedoucí vozidla, musíte stejně ještě popojet, abyste dokončil odbočení. Když jde semafor, vejde se Vás více za semafor...

Nebo jsem Vás nepochopil?

hodnocení

0x

Já bych to řešil tak, že bych si při odbočování najel do pruhu, který je mezi ostrůvky a přibližně v polovině tohoto pruhu bych počkal až odjedou auta z protisměru.

Zdá se mi to vhodnější než blokovat levý pruh v přímém směru.

Asi se tady odbočuje velmi zřídka a proto tam není vyhrazený pruh pro odbočení vlevo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]