Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renault Laguna 98 teče voda

Od: spongebob2 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. V pondělí auto začalo dělat zvuky jako kdyby bylo něco přidřeného nebo co to. Jde to od rozvodů (teda se mi zdá). Dnes jsem leh pod auto a zjistil že mi ze strany kde jsou rozvody kape voda. Když jsem otevřel nádržku na vodu tak mi vytekla. Díval jsem se na měrku oleje a byla úplně suchá :(. Nevíte čím to je? Dostala se mi tam voda? Děkuji za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Moje křišťálová koule říká-Máte to rozbitý!

Měrka oleje suchá- kdy jste naposledy toto kontroloval a případně doléval?Asi hooodně dlouho že je tam tak málo či nic,ve stařičkém citroenu BX14RE jsem domů dojížděl spůllitrem oleje pro motor i převodovku a kontrolka na hrbech a prudších zatáčkách problikávala,ale přesto byla kapička na konci měrky ,vás nic takového neupozornilo?Nádržka při otevření vytekla a kape u rozvodů=pro mne z toho plynou dvě věci-NUTNO vyměnit vodní pumpu (rozvody!) a vytekla protože velmi pravděpodobně fouklé těsnění nebo prasklá hlava a byla natlakovaná chl.soustava !

Doporučuji dolít vodu i olej natočit motor co bude dělat-je možno,že hned vodu vyháže ihned chcípnout a servis či mechanik-pokud bude zvuk normální, odvzdušnit chladicí soustavu (POKUD jsou ODVZDUŠŇOVÁKY!) a po odvzdušnění sledovat hladinu vody (chlad.kap.) půjdou-li bublinky -fouklé těsnění nebo ruplá hlava!

jirkamatapat*
hodnocení

2x

Ze strany kde jsou rozvody...tak to může být i vodní pumpa.Doplň olej sundej víko rozvodů a když z pumpy poteče,nebo bude kapat,musíš ji vyměnit.

spongebob2
hodnocení

Kontrolka mi nesvítila. A nesvítí ani teď. Nevím proč. Mě se zdá že to nekape z pumpy ale

rad*

Mě když na laguně rachtalo v motoru,tak to byla vodní pumpa. Nic nikde ale neteklo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]