Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dezinfekce klimatizace sprejem

Od: michellin* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

přítel dezinfikoval klimatizaci v autě sprejem (tím s hadičkou) a kapalina z toho zřejmě zatekla, kam neměla a stalo se, že nám teď stále svítí středový panel i po vyndání klíčků. V autoservise mají volno až za týden. Myslíte, že je šance, že to "vyschne" a bude ok? Případně jak náročná oprava to bude?

(Je mi jasné, že na takový dotaz se odpovídá špatně, ale třeba někdo má zkušenost...)

Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

2x

Dezinfekce je pěna,měla by se odpařit-ztratit. Odpojit baterku a nechat vyschnout.

hodnocení

2x

Když budete mít smůlu, nějaká špína mohla zatéct a způsobit zkrat - zaschnout se svinstvem... Prostě teď musíte počkat a pak si vzít ponaučení do budoucna.

Jelikož mám středový panel s rádiem a palubním PC přímo pod větráním, užívám výhradně dezinfekční patrony

nebo v servise nějaký ultrazvukový čistič...

doplněno 22.04.15 15:28:

ano a ano

ten "zkrat"nemusí být jen vypnutí elektrického obvodu, ale při zapojení nechtěných "drátků"naopak rozsvícení bez možnosti vypnutí...

a jak je vidět na videu, ta patrona je vlastně sprej, pustíte vnitřní cirkulaci větrání na max a spustíte sprej (vše za chodu motoru). Za 5-10 minut zase otevřete dveře vozu a vypnete... nepročistí se jen klima, ale i komplet interiér (např. od kouře nebo smradu ze zvířat, když někdo vozí psy ...)

doplněno 22.04.15 16:56:

pokud by se to neumoudřilo do večera-rána, zkuste nějaké fórum podle své značky vozu a najít si návod na demontáž středního panelu. Dá se to demontovat s minimem výbavy za cca 15 minut dle manuálu, chybnou elektroniku vytáhnete, otřete, případně prošplíchnete kontox / kontaktol ...

michellin*
hodnocení

A myslíte, že by ten zkrat způsobil, že by to pořád svítilo? Nebylo by to třeba právě naopak, že by to nesvítilo vůbec?

O těch patronách jsem teď četla, myslíte to, jak se to postaví doprostřed auta, pustí klima a zavře se auto?

doplněno 22.04.15 16:53:

Aha, teď vidím i video, v práci to máme bloklé, tak proto jsem se tak blbě ptala, jestli je to ten sprej, co se dá do auta *smich*

Jinak díky za odpovědi, no budeme čekat, kéž by se to umoudřilo samo :(

hodnocení

0x

několikrát jsem se účastnil školení na číštění klimatizací...Vámi popisovaný způsob/sprey/se dělal někdy na začátku s příchodem klimatizací v automobilech...dneska se už to dělá uplně jinak ale to Vám nepomůže s Vaším problémem...pokud jste si pořídili sprey,tím to nekončí,musíte vědět kde a do jaké hloubky hadičku použít...po vyschnutí spreje zůstane stopa jak z toho samotného spreje a tak i s případných uvolněných nečistot/prach..je to někdy až nechutné/./které sprej uvolnil a pokud jste to nahňuhňali a tuplovaně někam kam to nepatří-promiňte mi ty slova- tak oprava může končit i výměnou vystříkaného dílu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dezinfekce klimatizace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]