Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křižovatka - odbočování

Od: kamiln odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat ohledně řešení těchto typů křižovatek (vkládám foto).

Když chci odbočovat doprava, tak se co nejvíce zařadím doprava a když chci doleva, tak musím dát přednost těm zleva na hlavní, pak si popojedu a dám přednost těm zprava na hlavní a když chci doleva, tak jak správně zatočit, mám se zařadit co nejvíce vlevo k tomu obrubníku jak je vlevo? Protože vidím že někteří chtějí odbočit doleva a dělají úplně velký oblouk doprava si nadjedou a to pak ty zprava když jedou po hlavní a chtějí odbočit, tak tam musí mít místo... Takže když chci odbočit vlevo, tak se míjím a mám si najet doleva k tomu obrubníku?

V případě, že by naproti byla ještě silnice, tak musím dát přednost protijedoucím a tudíž se co nejvíce vlevo zařadit nemůžu že? Tedy počkám až protijedoucí projedou a pak až pojedu... Předem děkuji, Kamil.

Křižovatka - odbočování

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud Vás dobře chápu,

silnice z pohledu je obousměrná, při odbočení vlevo zajedete co nejvíce ke středu vozovky, dáte přednost vozidlům jedoucí po hlavní silnici, (je jedno, zdlali jedou zleva či zprava) a pak odbočíte.

Pochopil jsem Vás dobře?

doplněno 22.04.15 16:06:

Kdyby tak někdo zamaloval do fotky auto, abychom se bavili o stejné situaci..

hm*
hodnocení

0x

Tady je zřejmě travnatý pás uprostřed hlavní silnice dostatečně široký, takže se "do něj" vejde na křižovatce auto. Proto asi i tento dotaz vznikl. já bych při odbočování doleva najel při příjezdu ke křižovatce k prostředku silnice, dal přednost těm zleva na hlavní, pak bych popojel do "mezipásu", ale zůstal v jeho pravé polovině, tzn. jako by byl obousměrný, a dal přednost autům zprava. Protože kdo jede zprava a zatáčí ke mně, aby měl kudy projet.

Najet do křižovatky můžete jen v případě, že jedete po hlavní silnici a odbočujete vlevo nebo když máte zelenou. Z vedlejší silnice najíždět do křižovatky a tam zastavit je přestupek !

hodnocení

0x

Zásadně chybné je na této křižovatce uvažovat, že když odbočuji doleva, tak se s někým míjím vlevo ! Zde nejsou žádní protijedoucí, ale pouze vozidla jedoucí po hlavní silnici. Takže, pokud byste si při odbočování vlevo najel k tomu obrubníku jak kouká jeho špička (dělící pás hlavní silnice), tak by to byl přestupek. Vy musíte se zařadit na střed vozovky na hranici křižovatky a dát přednost všem vozidlům jedoucím po hlavní silnici, tedy i těm, co odbočují z hlavní doleva a míjíte se s nimi vpravo - máte je po levé ruce)! Teprve, když po hlavní nic už nejede, tak dokončíte odbočení vlevo a při tom se můžete zařadit do kterého pruhu chcete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]