Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám na Vás takovou otázku, na etiketě na láhvi se píše, aby se kapalina do ostřikovačů spotřebovala do 24 měsíců od data výroby. Když jí načnu a nespotřebuju jí a nechám ji v garáži 2-3 roky ležet tak se zkazí a vyprchají její vlastnosti? Nebo se jí vůbec nic nestane? Jaký je Váš názor
Také by mne zajímalo, jaké že zázračné vlastnosti má letní kapalina do ostřikovačů mít.., hlavně s ohledem na cenu, která je cca 13Kč/litr...
Mimochodem, nikdy jsem nepozoroval žádné extra rozdíly mezi letní a zimní kapalinou do ostřikovačů (vyjma samozřejmě toho, že zimní nemrzne a jinak voní-smrdí). Ale ano, výrobci tvrdí že v letní je "cosi" co odstraňuje hmyz..ale já to vážně nepoznám a po delší cestě tak jako tak okno umyji ručně.
Pokud je uzavřená tak vydrží roky.
Používám koncentrát z Lidlu, vychází max. korunu na litr spíš ještě míň a funguje dobře. Ředim destilkou, obyč voda může časem zanášet trysky.
Rozdíl letní - zimní je v bodu mrznutí tj. v obsahu lihu (methanol = nechlastat!). Na zaschlé mouchy platí beztak jen ručně hadr nebo houbička.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.